Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

In welke slaaphouding moet je slapen? Terug naar blog overzicht

In welke slaaphouding moet je slapen?

Wat is de beste houding om te slapen? Op je rug, op je zij of op je buik? Allemaal hebben ze voor- en nadelen, maar er is een duidelijke winnaar.

Op je zij slapen komt het meeste voor. Toch kan op je zij liggen de zenuwen in je armen en benen samendrukken, wat tot chronische pijn kan leiden. Het is trouwens beter om op je linkerkant te liggen om maagzuur te verminderen en je spijsvertering te verbeteren.

Op je buik slapen wordt als de slechtste houding gezien voor je gezondheid. Zo kan het nekpijn veroorzaken omdat je je nek helemaal opzij moet draaien om te kunnen ademen, en ook leiden tot lage rugpijn omdat je de natuurlijke ronding van je wervelkolom afvlakt.

Slapen op je rug is de beste houding voor je ruggengraat en nek, omdat je je gewicht gelijkmatig verdeelt. Toch is deze houding niet voor iedereen ideaal omdat op je rug slapen je vatbaarder maakt voor snurken en slaapapneu. (Bron: goedgevoel.be)

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.