Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Jongeren hebben een groot tekort aan slaap Terug naar blog overzicht

Jongeren hebben een groot tekort aan slaap

Uit het promotieonderzoek van Ed de Bruin verbonden aan de Universiteit van Amsterdam blijkt dat ongeveer 2/3 van de tieners tussen de 12 en 19 jaar aan slaapgebrek leidt.

Maar er is wel wat aan te doen

Op zich is het nieuws dat jongeren te weinig slapen niet nieuw. Er komen met regelmaat zorgwekkende berichten van scholen dat  tieners hun ogen tijdens de les niet open kunnen houden. Tot in de late uurtjes bezig op de computer en midden in de nacht nog sms berichten en telefoontjes ontvangen helpt natuurlijk niet om tot een goede nachtrust te komen.  Maar dat 20% van deze groep aan een chronisch slaapgebrek leidt is wel heel bijzonder. 

Jongeren en slaaptekort? De oplossing

Het vaststellen van een probleem is een, maar het aandragen van de oplossing is heel iets anders. Drie jaar lang heeft Ed de Bruin aan zijn promotieonderzoek gewerkt waaraan tevens een programma was verbonden die tot een verbetering van het slaapgedrag moest leiden. De ontwikkelde methode blijkt te werken. Binnen 6 weken namen de slaapklachten met 50% af. 

Vaste bedtijd

Wat met name helpt is om op tijd en op een vast tijdstip naar bed te gaan. De slaaptherapeuten stelden voor elke jongere een adviesbedtijd op. Daarnaast bleek het van belang om de computer enkele uren voor dit tijdstip links te laten liggen.

Over de auteur

Tom Hoekjan
Dit artikel is geschreven door een fervent slaper en medewerker bij LivingComfort bekend van de matrasmerken Energy+, en MediActive en ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.