Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Kinderen op tijd naar bed sturen hoeft niet Terug naar blog overzicht

Kinderen op tijd naar bed sturen hoeft niet

Kinderen hoeven niet per se vroeg naar bed, zolang ze maar elke avond op hetzelfde moment onder de wol kruipen. Dat meldt het dagblad Trouw op basis van Brits onderzoek.

Een dagelijks vaste bedtijd is belangrijk

Wisselende slaapmomenten slecht voor kinderen

De wetenschappers ondervroegen ruim 10.000 ouders over de bedtijd van hun kinderen toen die 3, 5 en 7 jaar oud waren. De oudste kinderen werden getest op hun lees- en rekenvaardigheden en ruimtelijk inzicht. Eén of twee uur verschil in vaste bedtijd bleek niet zoveel uit te maken, maar vooral kinderen die op wisselende momenten naar bed gingen, maakten de test minder goed dan anderen.

Regelmaat en vooral een vaste biologische klok is belangrijker dan zo veel mogelijk slaap, concludeerden de onderzoekers. En een vaste kinderbedtijd komt beter laat dan nooit: kinderen die op alle drie de meetmomenten vaak wisselden van bedtijd, scoorden slechter dan wie na een paar jaar alsnog op een vast tijdstip naar dromenland ging.

 

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.