Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Koop bij een winkel die is aangesloten bij een Geschillencommissie Terug naar blog overzicht

Koop bij een winkel die is aangesloten bij een Geschillencommissie

Geschillen en conflicten komen voor zo lang als de mens op deze aarde rondloopt.  Dus laten we niet de illusie hebben dat in de toekomst een geschil of conflict ons niet zal treffen. Dus ook na de aanschaf van een nieuw matras is het niet uitgesloten dat je op een zeker moment lijnrecht staat tegenover de detaillist of fabrikant.  

Buiten het gerecht om een conflict oplossen verdient de voorkeur

Sociale media

De roep om kwaliteit wordt versterkt door de nieuwe media. De kwaliteit van een matras ligt bij wijze van spreken op straat.

Word je als klant niet goed bedient of kom je niet tot een goede oplossing dan aarzelt iemand niet snel meer om de detaillist of producent van een matras te kijk te zetten. Via Facebook, Twitter, Trustpilot  en klantenforums zijn er vandaag de dag voldoende mogelijkheden om de onvrede publiekelijk kenbaar te maken. Ondernemers zijn zich daarvan bewust en beseffen dus ook steeds beter dat een goede klachtenafhandeling van wezenlijk belang is.

Klacht niet op te lossen?

Maar soms is een klacht tussen partijen niet op te lossen.  De redenen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Het is voor de consument dan een hele geruststelling dat de detaillist of de fabrikant is aangesloten bij een organisatie die een onafhankelijke geschillencommissie heeft. De klant weet dan dat hij met een gerust hart zaken kan doen met het betreffende bedrijf. Bedrijven die bij een dergelijke organisatie zijn aangesloten onderwerpen zich ook automatisch aan de uitspraken van de commissie.  

Organisaties zoals de CBW-Mitex en de Thuiswinkelorganisatie zijn uitgerust met een geschillencommissie. Het is dus verantwoord kopen bij een winkel of fabrikant die bij een van deze organisaties is aangesloten.  

 

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.