Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Korte nachten leiden tot hart- en vaatziekten Terug naar blog overzicht

Korte nachten leiden tot hart- en vaatziekten

Elke Nederlander en Vlaming weet het. 7 tot 8 uur slapen per nacht is noodzakelijk.  Maar nu komt daar ook nog eens nieuw hard bewijs bij.  Het RIVM en de Wageningen Universiteit hebben een onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat slechte slapers die ook nog minder dan 6 uur per nacht slapen 65% meer kans hebben op hart- en vaatziekten. Een schokkende vaststelling.

Tekort aan slaap funest voor het hart

Invloed van slaap op verkrijgen hart- en vaatziekten

De onderzoekers hebben een studie uitgevoerd naar het effect van de duur en de kwaliteit van de slaap op het verkrijgen van hart- en vaatziekten. Daarbij hebben zij deelnemers vergeleken die goed en 7 tot 8 uur per nacht slapen met deelnemers die slecht en minder dan 6 uur per nacht slapen. De uitkomst van het onderzoek is werkelijk slecht nieuws voor mensen met een slaapprobleem. Zij hebben 65% meer kans op hart- en vaatziekten.

Risico's

Nederland telt meer dan 1 miljoen mensen die lijden aan hart- en vaatziekten.  1/3 daarvan overlijdt aan de aandoening. Onderzoekster Marieke Hoevenaar-Blom is dan ook van mening dat met de uitkomst van het onderzoek  een gebrek aan slaap tot een belangrijk lifestyle risico kan worden bestempeld.  Deze risico’s zijn nu nog ongezonde voeding, stelselmatig roken, overmatig alcohol drinken en onvoldoende bewegen. Daar kan onvoldoende slaap nu aan worden toegevoegd.

Dus als voldoende en goed slapen de kans op het krijgen van hartziektes kan verminderen, is dat een belangrijke gezondheidswinst. En goed slapen begint bij een goed matras.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.