Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Lekker in je eentje slapen Terug naar blog overzicht

Lekker in je eentje slapen

In de AD weekeinde bijlage van vandaag las ik een interessant artikel van de hand van Rianne van der Molen. Het artikel gaat over al dan niet samen slapen. Samen in een echtelijk bed is nog altijd synoniem voor intimiteit, knusheid en een goed seksleven. Maar wat als je man al jaren snurkt of je vrouw onafgebroken ligt te woelen? Er is een trend waarneembaar dat stellen vaker besluiten alleen te gaan slapen.

Wie alleen slaapt, slaapt beter

Volgens de socioloog Robert Meadows van de universiteit van Surrey, Engeland  denken de meeste mensen nog altijd dat ze samen beter slapen. Vaak is dat niet zo. Meadows concludeert dat de kans maar liefst 50% is dat een van de partners gedurende de nacht door de ander wakker wordt gemaakt. Psycholoog  Winni Hofman van de Universiteit van Amsterdam stelt vast dat mensen beter slapen als ze alleen liggen.

Voortgestuwd door de drukke 24 uurs economie nemen we minder tijd om te slapen, maar de uren die we in bed doorbrengen willen we dan wel zo goed mogelijk benutten. Genoeg kwalitatieve slaap zorgt voor een goed humeur, verminderde kans op depressiviteit en geeft ons energie.

Dus zorg er voor dat de omstandigheden rondom de slaap in orde zijn. Met natuurlijk een matras dat onze rug goed ondersteunt en mee kan helpen die ideale slaap te creëren.

Als slapen een groot probleem wordt, kan tijdelijk alleen slapen helpen. Om weer vertrouwen te krijgen in het eigen vermogen om te kunnen inslapen. Het is dan vaak makkelijker om daarna te proberen of het samen slapen weer lukt. Dus zorg er voor dat de logeerkamer altijd instap klaar is.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.