Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Magneet matrassen. Genezende werking of geldklopperij? Terug naar blog overzicht

Magneet matrassen. Genezende werking of geldklopperij?

De laatste tijd krijgt de redactie van Welke matras? vragen over de werking van zogenaamde magneet matrassen. Gaat van deze  matrassen een heilzame werking uit of is de aanbieder puur op winstbejag uit?

Baat het niet dan schaadt het niet

Een magneet matras is zoals het woord al zegt een matras die uitgerust is met magneten. Deze magneten zijn doorgaans in de vorm van strips aangebracht. Op een matras zijn dan 50 tot soms wel 200 magneten verwerkt. De magneten kunnen uiteenlopende magnetische sterktes bevatten, tussen 200 en 10.000 Gauss. De Gauss is een aanduiding van magnetische fluxdichtheid. Hoe hoger de Gauss waarde hoe krachtiger de magneet is.

De achterliggende gedachte is dat de magneten een soort van kosmische energieën overbrengen op de slaper en wel zodanig dat deze kosmische energie naar de plek gaat waar de slaper bijvoorbeeld pijn heeft. Een magneet matras zou dus een heilzame werking hebben voor een verscheidenheid van aandoeningen, zoals rugpijn, artritis, fibromyalgie en migraine. Het matras is dus vooral bedoeld om pijn patiënten van de genezende werking van de magneten te overtuigen.

Uit onderzoek is nog nooit gebleken dat een magnetische therapie echt werkt. Maar wetenschappers zijn het er ook over eens dat een magnetische therapie geen negatieve bijwerkingen heeft.

Let op bij een magnetisch matras

Waarschuwing. Zwangere vrouwen en baby’s raden wij ten sterkste af gebruik te maken van een magnetisch matras. Patiënten met pacemakers, defibrillatoren, insulinepompen, of andere geïmplanteerde apparaten moeten zich ook onthouden van slapen op een magnetische matras. Andere mensen die geïnteresseerd zijn in het gebruik van een magnetisch matras raden wij aan eerst de huisarts te raadplegen alvorens tot de aanschaf van een magnetisch matras over te gaan.

En ben je 100% overtuigd van een magnetisch matras, koop dit product dan bij een gerenommeerd bedrijf. Maar al te vaak worden magnetische matrassen tegen extreem hoge prijzen aangeboden tijdens een gratis busreisje.   

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn 8 reacties

Ida

op Vrijdag 14 december 2012 om 16:26 uur


Bedankt voor deze informatie.

Peter Trompert

op Dinsdag 04 juni 2013 om 15:16 uur


Geachte mevrouw, heer Geenen,

Als diabeet zult u niet of nauwelijks iets merken van de werking van de magneetstrippen. Uw bloedspiegel zal dus niet ten positieve veranderen. Wij raden u ten sterkste aan alleen de voorschriften van uw behandelende artsen serieus te nemen.

Met vriendelijke groeten,

Peter Trompert
WelkeMatras?

Jeannet

op Woensdag 26 juni 2013 om 08:22 uur


Gisteren een verkoop show mee gemaakt van mercator.Die nu zijn langere reisjes verkoopt onder de naam artland.
Daar werden de magneet opleggers ook verkocht voor €998,00.voor een persoon met een deken en kussen erbij.Een heel verhaal erbij over de foute straling van tv, magnatron en alle andere machines die we tegenwoordig in huis gebruiken.Als je op dit matrasje met magneten zou gaan slapen zou je door een soort magneetveld wat om je heen komt beschermt worden.Er werden zoveel ziektes op genoemd dat er altijd wel iets bij zat wat je op jezelf kon betrekken.Ze zijn heel voorzichtig natuurlijk want er wordt een paar keer verteld dat je ziekte niet kan genezen maar aanzienlijk verbeteren.Er werden er volgens mij drie verkocht.Aan mensen die heel wat onder de leden hadden.Daarna kon je van het zelfde materiaal ook stoel kussentjes kopen voor de lieve som van €99,00.Dan zou je de volgende keer ook vast het matrasje willen kopen,tot mijn verbazing vlogen ze als warme broodjes over de toonbank.Ik ben benieuwd naar alle resultaten! Ik ben bang dat het alleen helpt bij mensen die ziek zijn tussen de oren maar niet voor suikerpatienten,mensen met hoge en lage bloeddruk, reuma patienten,mensen met de ziekte van croon,noem maar op alles zat erbij.Maar als er mensen zijn die werkelijk minder pillen zijn gaan slikken en zich weer helemaal top voelen ,laat van je horen!! Want dan wil iedereen een magneet matras.
Gisteren wel van een mevrouw in de bus gehoord, die zich af had laten leggen voor 900 euro met een kuur van flesjes voor de gezondheid dat het helemaal niets geholpen heeft. Raar he !Je zou er hoofdpijn van krijgen.Maar gelukkig is paracetamol goedkoper.

H.Verspeek

op Zaterdag 29 juni 2013 om 10:50 uur


Ik heb eigenlijk een vraag, ik heb ook zo'n matras paar jaar geleden gekocht. Mijn vraag is moet je op de magneten gaan liggen of mogen de magneten ook aan de onderkant zitten van het matras, dus dat je het matras omdraait.

H.Verspeek

Peter Trompert

op Zondag 30 juni 2013 om 09:19 uur


Geachte mevrouw, heer Verspeek,

Om de veronderstelde werking van de magneten zo goed mogelijk te laten plaatsvinden dienen deze zo dicht mogelijk bij het lichaam te worden geplaatst. Het is daarom de bedoeling dat u de opleg matras op en niet onder uw matras plaatst.

U geeft aan dat u het magneet opleg matras een aantal jaren geleden heeft aangeschaft. Wij stellen het op prijs indien u uw ervaring met ons wilt delen. Heeft u en zo ja op welke wijze een heilzame ervaring beleefd tot nu toe?

Met vriendelijke groeten,

Peter Trompert
welkeMatras?kleinstra,Y

op Zondag 27 oktober 2013 om 16:11 uur


Vraagje . Heb dat magneetmatras al jaren van Mecator . . maar durf er met mijn 2 nieuwe heupen niet op te liggen maar ze worden dacht ik ook niet meer verkocht bij mecator . . Heb het ook onder het matras liggen zonde want het was duur . als ik wist dat je er op mag liggen met nieuwe heupen ging ik er toch weer op liggen want ze zeiden dat het toch wel overal goed voor was . . groetjes Yvonne

Peter Trompert

op Zondag 27 oktober 2013 om 18:15 uur


Geachte mevrouw Kleinstra,

Tussen wat de verkoper van de magneet matrassen zegt en de werkelijkheid kan wel eens een groot verschil zitten. U moet niet afgaan op de blauwe ogen van de verkoper maar zelf ook onderzoek doen. Dan komt u er, net als wij, achter dat magneet matrassen geen enkele toegevoegde waarde hebben. Tenzij u in het tegenovergestelde gelooft. Dan werkt namelijk alles.

Mocht u besluiten uw magneet matras weer te gaan gebruiken, dan adviseer ik u eerst contact op te nemen met uw behandelend arts.

Met vriendelijke groeten,

Peter Trompert
WelkeMatras?

Tiny

op Maandag 16 april 2018 om 15:12 uur


Hallo allemaal,
Vorige week met een cliënte naar een verkoop morgen geweest en ook met de bedden met de gauss magneet strip, en duur maar je krijgt wel korting een deken en kussen erbij,
Maar of het helpt,........
Daarom ben ik via internet bezig met zoeken naar gauss magneet strip wat precies de werking hier van is,
Kunt u mij meer uitleg geven of wat precies de werking is.......
Groetjes Tiny

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.