Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras - Belang baby- en kindermatras Terug naar blog overzicht

Matras - Belang baby- en kindermatras

Het komt nog maar al te vaak voor dat ouders weinig geld en tijd besteden aan een matras voor hun kinderen. Maar de eisen die u aan uw eigen matras stelt, gelden feitelijk ook voor het matras van uw dochter of zoon.

Waar u op moet letten

Tijdens de eerste 3 maanden van zijn of haar leven brengt een baby zo’n 20 uur per dag in zijn bedje door. De volgende 3 maanden ligt een baby gemiddeld 16 uur per dag in bed. In het eerste jaar van zijn leven brengt een baby dus ongeveer 5800 uur door op het matras. Dat is ruim 2 keer zo veel als een volwassene.

Een reden te meer om aan de babykamer extra aandacht te geven. Maar niet alleen aan de inrichting. De inhoud van het bedje is het meest belangrijke onderdeel van de babykamer.

Babymatras | De juiste ondersteuning

Net als bij een volwassene dient een kindermatras voor de juiste lichaamsondersteuning te zorgen. Plaatselijk zal het matras zich moeten aanpassen aan de vormen en de druk van het  hoofd, de schouders en de heupen. De wervelkolom dient recht te zijn en mag niet doorbuigen.  

Daarnaast moet uw kind zich makkelijk kunnen bewegen op het matras. Immers bloed-en zenuwbanen moeten tijdens de slaap op tijd worden ontlast. Ook voor het herstel van de ruggenwervel is het van belang dat uw kind zich goed moet kunnen draaien tijdens de nachtrust. Toepassing van stevig, veerkrachtig materiaal is dan ook een noodzaak.

Een uitstekend kindermatras bestaat bijvoorbeeld uit een koudschuim basis met een toplaag van traagschuim. Uiteraard dient dit schuim anti-allergisch en vrij van schadelijke stoffen te zijn..

Correcte vochtverwerking en slaaphygiene

Een volwassen persoon verliest ongeveer een glas water per nacht aan lichaamsvocht.  Opvallend genoeg zijn over dit onderwerp bij kinderen geen harde cijfers voor handen. Maar gezien het aantal uren dat een baby en opgroeiend kind op het matras doorbrengt, mogen wij aannemen dat zij behoorlijk wat vocht produceren.

Een correcte ventilatie is daarom geen overbodige luxe. Zie er tevens op toe dat het matras is  voorzien van een vochtregulerende matrashoes die ook gewassen kan worden bij 60 graden Celsius.

 

 

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.