Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras - Duurste boxspring slijt sneller Terug naar blog overzicht

Matras - Duurste boxspring slijt sneller

Hoe duurder de boxspring hoe langer de levensduur is volgens een onderzoek van de Consumentenbond niet aan de orde. Uit een onlangs door deze bond uitgevoerd onderzoek blijkt dat de duurste boxspring sneller is versleten dan een boxspring van bijvoorbeeld Ikea. Deze bevinding komt voor de redactie van Welke matras? niet onverwacht. Al langer geven wij aan dat bijvoorbeeld een goed matras niet duur hoeft te zijn.

Een goed bed hoeft niet duur te zijn

Boxspring

Aan boxsprings van de merken Hästens, Swiss Sense en Pullman hangt al gauw een prijkaartje van vele duizenden Euro's. Terecht roepen dit soort prijzen hoge verwachtingen op als het gaat om kwaliteit en levensduur. Maar uitgerekend deze merken scoren met hun boxsprings bij een test van de Consumentenbond onder de maat. Goedkopere interieur boxsprings van Ikea, Beter Bed en Wehkamp komen zelfs veel beter uit de test. Goedkoop is duurkoop blijkt dus in het geval van boxsprings niet  op te gaan.

Opvallend is dat de handgemaakte Hästens boxspring van Euro 7.900,- op het gebied van levensduur het slechtste scoort. Het beste kwam overigens een boxspring van Auping uit de test.  Maar ook deze boxspring is niet goedkoop. Met een prijskaartje van Euro 3.350,- moet er toch nog flink in de buidel worden getast. Kijk bij de te maken keuze bij het boxspring of matras kopen dan ook eerst onafhankelijke onderzoeken na voor hier vele duizenden euro's aan te besteden.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er is 1 reactie

Bedworld

op Vrijdag 13 mei 2011 om 16:08 uur


Een goed bed hoeft inderdaad niet duur te zijn, wel is het belangrijk bij boxsprings dat het verende boxen zijn en geen harde bakken...

Bedworld

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.