Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras - Een goed matras voorkomt vochtopbouw Terug naar blog overzicht

Matras - Een goed matras voorkomt vochtopbouw

Voor een uitstekende nachtrust en een lange(re) levensduur van uw matras is het belangrijk dat u kiest voor een matras met goede vochtverwerkende eigenschappen.

Een gemiddeld mens verliest per nacht ongeveer een glas water aan lichaamsvocht. Deze hoeveelheid komt overeen met wel 250 liter per jaar. Zonder de juiste maatregelen wordt dit vocht voor een belangrijk deel opgenomen door uw matras. Een slecht ventilerend of vochtverwerkend matras kan leiden tot een benauwd of broeierig gevoel tijdens de slaap. Deze situatie draagt niet bij aan een zorgeloze nachtrust. Uitgerust opstaan kunt u dan wel vergeten.

Welke oplossingen zijn voorhanden?

Allereerst dient u er voor te zorgen dat uw slaapkamer voor het naar bed gaan goed is gelucht. Nog altijd 15% van de Nederlanders zegt nooit een raam open te zetten van de slaapkamer! Maar nog belangrijker is dat u over een matras en bedbodem beschikt die van goede ventilerende en vochtverwerkende eigenschappen zijn voorzien.

Vochtregulerend matras

Natuurlijke materialen, zoals katoen en wol maar ook paardenhaar, zijn veel minder geschikt voor het verwerken van lichaamsvocht dan synthetische matrasstoffen. Ook een moltondeken biedt doorgaans maar een beperkt resultaat. Een matrashoes gemaakt van bijvoorbeeld  ClimaBest stof presteert bijzonder goed als het gaat om vochtverwerking. Deze stof is uitgerust met een effectief vezelgebaseerde vocht managementsysteem. Dit systeem transporteert het transpiratievocht weg van het lichaam, waarna dit vocht snel verdampt. Dit geeft de slaper een frisser en comfortabeler gevoel.  Ook wordt op deze wijze vochtopbouw in het matras voorkomen. Het MediActive matras is bijvoorbeeld voorzien van een matrashoes gemaakt van de ClimaBest vezel.

De zogenaamde niet-symmetrische matras van Auping  is ook een goed voorbeeld van een uitstekend vochtregulerende matras. De bovenzijde van dit matras neemt het vocht op en isoleert het daarna. De vilten onderkant van het matras staat het vocht dan weer af aan de omgeving.

Bedbodem

Belangrijk is ook de keuze van de bedbodem. Door de open structuur bieden met name spiraal- en lattenbodems goede ventilerende eigenschappen. Een vlavro- en boxspringbodem presteren op dit gebied aanmerkelijk minder goed. Een uitzondering vormt de Auping boxspring die is voorzien van een spiraalbodem in plaats van een gaatjesboard.

 

 

Over de auteur

Tom Hoekjan
Dit artikel is geschreven door een fervent slaper en medewerker bij LivingComfort bekend van de matrasmerken Energy+, en MediActive en ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er is 1 reactie

a.stronkhorst

op Maandag 02 februari 2015 om 12:36 uur


Wat is u bekend over bedden en dekens met daarin een zgn.. magnetische strip er in Dit moet naar men zegt de bloedcirculatie verbeteren. Kan dit ook duizelingen veroorzaken Uw antwoord tegemoet zien Hoogachtend A.S 2-2-2015

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.