Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras - Een matras regelmatig keren Terug naar blog overzicht

Matras - Een matras regelmatig keren

Bij de aanschaf van een nieuw matras wordt  maar al te vaak  nog het advies gegeven om het matras van tijd tot tijd te draaien en te keren.  Soms wel 1 tot 2 keer per maand.  Hierdoor wordt de levensduur van het matras verlengd. Maar de vraag dringt zich op of het wel noodzakelijk is om dit vaak onhandige ritueel uit te voeren.

Niet noodzakelijk bij kwaliteits matrassen

De kwaliteit van matrassen is in de loop der jaren sterk verbeterd. Matrassen gaan daardoor gemiddeld wel 8 tot 10 jaar mee. Uiteraard is het verstandig om uw matras goed te onderhouden. 

Matras keren

Het regelmatig keren van een matras om de ventilatie te bevorderen is bij veel matrassen al niet meer van toepassing. Een goed matras is tegenwoordig voorzien van een matrashoes die het afgescheiden lichaamsvocht snel en doeltreffend weet af te voeren.

Een andere reden om een matras regelmatig van positie te wisselen is om de materialen te ontlasten. Maar tegenwoordig zijn de bouwstenen van een matras doorgaans dermate goed dat een langdurige belasting op dezelfde plaats over een langere periode niet tot kwaliteitsverlies leidt.

Een matras dat is opgebouwd uit de juiste materialen hoeft feitelijk niet meer te worden verplaatst. Mocht u toch het advies krijgen dat het door u beoogde matras  regelmatig moet worden gekeerd dan dient u vraagtekens te plaatsen bij de kwaliteit.  

Bij een aantal matrassen is het zelfs  niet mogelijk deze te keren door de opbouw van het matras. Zo heeft een aantal matrassen bijvoorbeeld een toplaag van schapenwol of traagschuim. Daarnaast is er een trend waarneembaar dat matrassen steeds hoger en zwaarder worden. Dergelijke matrassen zijn door 1 persoon ook niet meer te hanteren.

Kwaliteits matrassen van bijvoorbeeld  de merken Auping, M-Line, Energy+ en MediActive  kunnen de gehele levensduur op dezelfde plaats blijven.

 

 

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.