Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras - Een nieuw matras kopen zonder thuis proefslapen is risicovol Terug naar blog overzicht

Matras - Een nieuw matras kopen zonder thuis proefslapen is risicovol

Het kopen van een nieuw matras op basis van 5 minuten testliggen in een winkel leidt (te) vaak tot een verkeerde aanschaf. Wij raden u aan uw beoogde aankoop eerst 14 dagen thuis uit te proberen. Uw lichaam ondergaat op een nieuw matras namelijk een houdingcorrectie. Het duurt wel een week of 2 voordat u aan uw nieuwe matras volledig bent gewend. Pas dan kunt u een afgewogen en dus juiste beslissing nemen over de geschiktheid van dit matras. Proefslapen is dus een vereiste!

Voorkom een miskoop.

U kent deze situatie vast wel. In een winkel van het ene matras naar het andere matras. Vaak met de jas en de schoenen nog aan. Na 4 matrassen te hebben getest weet u niet meer wat het eerste matras u te bieden heeft. U wordt onzeker. Dan op naar de volgende slaapspecialist. Weer een overweldigende keuze en tot uw verrassing een ander advies. Weer een aantal matrassen uitproberen.  De verkoper dringt aan. U weet het nu echt niet meer. Toch nog even verder kijken. Bij de volgende slaapadviseur komt u vermoeid aan. Het lijkt wel of elke matras nu goed ligt. De kans dat u onder deze omstandigheden een verkeerde keuze maakt is groot.

Zonder een matras uitvoerig en langdurig te testen neemt u dus een groot risico. Wanneer de slaapwinkelier achter zijn advies staat, zal hij u met plezier uitnodigen om het matras ten minste 14 dagen thuis uit te proberen. Of toch niet? De praktijk wijst inderdaad anders uit. Gekocht is vaak gekocht. En als blijkt dat uw aankoop een mislukking is, dan zit u op de blaren.

Proefslapen

Steeds meer aanbieders van matrassen bieden proefslapen of een omruilgarantie aan. Vaak zijn hier strenge voorwaarden aan verbonden. Bijvoorbeeld dat u verplicht bent een andere matras te kopen bij dezelfde leverancier als het matras niet bevalt. Sommige fabrikanten bieden een hotelovernachting aan op het door u uitgekozen matras. U krijgt de hotelkosten pas vergoed als u het matras aanschaft. Maar proefslapen doe je thuis. In je eigen vertrouwde omgeving. Lees vooraf de voorwaarden van het proefslapen goed door om onaangename verrassingen te voorkomen.

De Consumentenbond staat achter het idee van proefslapen. Wij zijn van mening dat proefslapen onder de volgende voorwaarden moet plaatsvinden:

  1. De thuistest is gratis. De kosten van leveren, ophalen of omruilen van het matras zijn voor rekening van de leverancier
  2. De testperiode bedraagt ten minste 14 dagen
  3. Het geleverde matras is altijd nieuw en ongebruikt.
  4. Het matras mag worden uitgepakt en normaal worden gebruikt.
  5. Bevalt het matras niet, dan zijn er geen andere aankoop- of financiële verplichtingen

Gaat de winkelier niet akkoord met deze voorwaarden, dan raden wij u aan elders te kijken.


Een aantal webwinkels, waaronder Energy+, MediActive en Medisch Matras, van drukverlagende matrassen, zogenaamde traagschuim matrassen, biedt uitstekende voorwaarden voor proefslapen.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn 8 reacties

Marlies van der Vaart

op Zaterdag 06 november 2010 om 15:34 uur


Ik ben vandaag bij Goossens in het Alexandrium geweest. Naar aanleiding van jullie artikel, stelde ik het proefslapen aan de orde. Daar doen ze bij Goossens helaas niet aan. Kent iemand een winkel in de omgeving van Rottredam die deze service wel biedt?

Robert Orsini

op Zondag 07 november 2010 om 23:13 uur


Ik weet dat je bij Royal Health Foam in Den Haag en bij Energy+ in Alphen aan den Rijn terecht kunt voor matrassen waarop je kunt proefslapen. Succes.

Marlies

op Zondag 14 november 2010 om 09:26 uur


Beste Robert,

Dank voor jouw tip. Heb gisteren aan beide showrooms een bezoek gebracht. Uiteindelijk voor een Energy+ matras gekozen. Als alles goed gaat, wordt over 2 weken dit matras geleverd en kan ik gaan proefslapen.

Groetjes, Marlies

Frank

op Dinsdag 01 februari 2011 om 14:55 uur


Persoonlijk vind ik de webwinkel van Matras Factory http://www.matrasfactory.nl ook erg sterk. Ik heb daar mijn talalay latex matras besteld en de service was zeer goed!

Frank

op Dinsdag 01 februari 2011 om 15:09 uur


Hier de link naar Matras Factory toe

Rene

op Dinsdag 30 augustus 2011 om 12:46 uur


Ook bij Matras Direct met 40 winkels en een webshop bieden ze de mogelijkheid met 6 weken slaapgarantie, zij zitten ook in Rotterdam en Delft binnen deze periode kun je de matrassen gewoon omruilen.

Marlies

op Vrijdag 23 maart 2012 om 22:13 uur


Maar een omruilgarantie is niet hetzelfde als proefslapen. Bij dit laatste heb je als het goed is verder geen verplichtingen. Bij omruilen ben je verplicht een ander matras van dezelfde winkel of hetzelfde merk te nemen.

Ravensberger Matrassen

op Zondag 03 juni 2012 om 22:30 uur


Een goed artikel. Het belangrijkste is dat het matras zonder verpakking getest kan worden. Let hier bij de aankoop goed op. Niet bij iedere leverancier kan men het product uitgepakt testen. Bij ons, Ravensberger Matrassen, kunt u een matras volledig uitgepakt 30 dagen testen. Kijk voor meer informatie op onze website.

Met vriendelijke groet,
Ravensberger Matrassen
http://www.ravensberger-matrassen.nl

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.