Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras - Het waterbed is terug van weggeweest Terug naar blog overzicht

Matras - Het waterbed is terug van weggeweest

Een jaar of 10 geleden was het waterbed een ware rage. Daarna heeft het waterbed aan populariteit behoorlijk verloren. Te veel onderhoud, te hoge stroomrekeningen, te veel schommeling, te weinig design etc. waren veelgehoorde klachten. Maar ook de opkomst van de boxspring en het traagschuim matras hebben de populariteit van het waterbed doen verminderen. 

Maar het waterbed blijft voor veel mensen een ware weldaad voor lichaam en geest. Want als je kiest voor een waterbed, dan kies je voor een comfortabele nachtrust. En aan de nadelen van het waterbed hebben de fabrikanten de laatste jaren hard gesleuteld. Tijd dus om de balans op te maken.

 

Een serieus alternatief

Waterbed Design

De waterbedden van een jaar of 10 geleden bestonden feitelijk maar uit 1 model, het zogenaamde soft side waterbed. Tegenwoordig is dat anders. De moderne waterbedden zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen, stoffen en dessins. Een ruime keuze aan achterwanden, voetborden en nachtkastjes completeert het geheel waardoor het waterbed tot een prachtig interieurobject kan worden gemaakt.  

Waterbed Stabiliteit

De gemiddelde slaper wil een stabiel en dus nauwelijks bewegend bed. Door te kiezen voor een hoog gestabiliseerd waterbed is het nauwelijks nog merkbaar dat je op water slaapt. De beweging kan tot vrijwel nul worden teruggebracht. Maar wil je de sensatie van slapen op water volledig ervaren, dan neem je een minder gestabiliseerd tot zelfs ongestabiliseerd waterbed. En zeeziek worden op een waterbed is een broodje aap. 

Stroomkosten

Een waterbed is voorzien van een verwarmingselement. Met de introductie van het keramische verwarmingselement zijn de stroomkosten aanzienlijk teruggebracht Het hardnekkige vooroordeel dat het waterbed duur zou zijn is daarmee volledig achterhaald. De kosten per jaar bedragen ongeveer Euro 35,-. En daarvoor stapt u elke avond in een heerlijk verwarmd bed. 

Onderhoud

Een waterbed is tegenwoordig heel onderhoudsvriendelijk. Het vinyl van de watermatras en de veiligheidsvoering laat zich makkelijk en snel reinigen. En eenmaal per jaar voegt u een biologische conditioner aan het water toe waardoor dit in perfecte balans blijft. 

Voordelen

Nu de nadelen zijn verdwenen blijven eigenlijk alleen nog de voordelen over.

 

  1. Een volledige en optimale lichaamsondersteuning. Het water past zich naadloos aan de vormen van het lichaam aan.
  2. Sneller  inslapen omdat de spieren zich door de behaaglijke warmte optimaal ontspannen.
  3. Een aangenaam comfort zonder drukpunten. Het lichaamsgewicht wordt evenredig verdeeld over het contactoppervlakte
  4. Een ontspannende warmte veroorzaakt doordat de temperatuur instelbaar is.
  5. Een hygiënisch slaapoppervlak. Het vinyl is makkelijk te reinigen en de matrashoes is wasbaar
  6. Een lange levensduur. Het gemiddelde waterbed kent en levensduur van tenminste 10 jaar
  7. Een waterbed heeft geen instelbare comfortzones nodig.

Bent u op zoek naar een nieuw slaapsysteem. Dan is het zeker de moeite waard om het waterbed bij uw keuze te betrekken.  Meer waterbed info nodig? Bezoek dan eens www.waterbeddenexpert.nl

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er is 1 reactie

Denise

op Zondag 23 oktober 2011 om 19:02 uur


Dat klopt! Helemaal mee eens, voor meer informatie kun je ook jezelf verrijken op http://www.waterbedservicenederland.nl

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.