Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras - Welke boxspring is als beste getest? Terug naar blog overzicht

Matras - Welke boxspring is als beste getest?

De Auping AVS Boxspring met Cresto matras is als beste getest door de Consumentenbond. De Consumentenbond testte boxspring-combinaties van o.a. Auping, Swiss Sense, Hastens, Beter Bed, Ikea, Pullman en Eastborn. De boxspring-combinaties van deze fabrikanten zijn onder meer getest op kwaliteit, duurzaamheid en ligcomfort. 

De Auping AVS Boxspring met Cresto matras scoort het beste

Boxspring Prijzen

De prijzen van de geteste boxspring-combinaties lopen uiteen van nog geen €500 tot bijna €8000. Hoe doen de dure boxspring-combinaties het in vergelijking met de goedkope boxsprings?

Slaap je het liefst op de zij of op de rug? Bij veel van de geteste boxspring-combinaties maakt het heel veel uit welke lighouding je aanneemt. Een aantal zijn niet aan te bevelen voor wie het liefst op de zij slaapt. En ook rugslapers kunnen bepaalde boxspring-combinaties beter niet kiezen.

Enkele boxspring-combinaties uit de test hebben een topmatras. Doen deze boxpsrings het beter dan de combinaties zonder topmatras?

Bij de Levensduurtest doen enkele boxspring-combinaties het aanzienlijk beter dan andere.

Boxspring-combinaties zijn er in allerlei soorten en prijsklassen. Maar garanderen ze ook een goede nacht slaap? En komen dure boxspring-combinaties ook stukken beter uit de test dan goedkope? De Consumentenbond testte de meest verkochte combinatie van boxspring bodem, matras en eventueel topmatras van verschillende fabrikanten. De boxspring-combinaties werden beoordeeld op een reeks testaspecten zoals levensduur, lichaamsondersteuning, vochttransport (absorptie en afvoer van transpiratievocht) en veerkracht. De test wordt gepubliceerd in het april-nummer 2011 van de Consumentengids. 

Consumentenbond matras | En de winnaar is?

Bij de matrassen test van de Consumentenbond behaalde de Auping AVS Boxspring met Cresto matras een 7,2 het hoogste eindcijfer. Deze combinatie wordt door de onderzoekers omschreven als ‘een prima allround boxspring-combinatie’. Volgens de Consumentenbond biedt de combinatie van Auping voldoende ondersteuning aan rug- en zijslapers. Die kwalificatie geldt voor zowel grote, zware personen als kleine, lichte personen. Verder merken de onderzoekers op dat de Auping-combinatie na zware testen opvallend weinig aan dikte heeft verloren. Ook is de hardheid nauwelijks veranderd. De ventilatiekracht van de Auping wordt onderstreept met de opmerking dat de boxspring vooral geschikt is voor mensen die het snel warm hebben in bed. 

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er is 1 reactie

Richard

op Donderdag 21 november 2013 om 21:09 uur


Als je een showroommodel boxspring model koopt die wel bij je past Is dat aan te bevelen en wat zijn de gevaren en waar moet je op letten

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.