Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras – Bijzondere matrassen uit Japan Terug naar blog overzicht

Matras – Bijzondere matrassen uit Japan

Japanners slapen op een futon. Dat is een platte en vrij harde matras met een stoffen buitenkant gevuld met voornamelijk katoen of  wol.  Hierbij worden verschillende lagen katoen of wol op elkaar gestapeld.

Slapen op een Japanse futon

Futons zijn ontworpen om te worden geplaatst op een tatami vloer.  De tatami is een mat, zoals deze sinds vele eeuwen gebruikt wordt in woningen overal in Japan. Tatami betekent "geplooid en opgestapeld", hierbij verwijzend naar de wijze waarop de mat wordt gemaakt. Futons worden traditioneel opgevouwen en opgeborgen in een kast gedurende de dag om de tatami te laten ademen.

Futon Onderhoud

 Futons moeten dagelijks worden gelucht en regelmatig worden gedroogd in zonlicht. Daarnaast kloppen veel Japanners hun futons regelmatig uit met een 'futon tataki ". Dit is een speciaal instrument, traditioneel gemaakt van bamboe , dat lijkt op een Westerse mattenklopper .

Voordelen Futon

 Het voordeel van een Japanse futon is dat het luchtdoorlatend is en vochtopnemend. Vergelijk het maar eens met het dragen van katoenen kleding. Dat is een heerlijk natuurlijk gevoel. Een Japanse futon geeft door het katoen ook nog eens een goede ondersteuning aan het lichaam.

Waar te koop?

 Futons worden in Japan verkocht bij speciaalzaken genoemd futon'ya evenals bij warenhuizen.

Futon Levensduur

Een Japanse futon kan wel tien jaar meegaan mits op de juiste wijze gebruikt en onderhouden.

Het slapen op een Japanse futon zal in het begin wel even wennen zijn maar de mensen die er eenmaal aan gewend zijn willen vaak niks anders meer..

 

Over de auteur

Tom Hoekjan
Dit artikel is geschreven door een fervent slaper en medewerker bij LivingComfort bekend van de matrasmerken Energy+, en MediActive en ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.