Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras – de kans om een geschikt matras te vinden is maar 25% Terug naar blog overzicht

Matras – de kans om een geschikt matras te vinden is maar 25%

De kans om een geschikt matras te vinden is maar 25 procent. De aankoop van een nieuwe matras heeft op 75 procent van de kopers een nauwelijks merkbaar, onbevredigd of zelfs desastreus effect. Tot deze schrikbarende conclusie komt een team van de Universiteit van Hasselt. In totaal nam het onderzoek naar slaapkwaliteit zes jaar in beslag. De afdeling Biostatistiek heeft het onderzoek uitgevoerd in samenwerking met een team slaapspecialisten en orthopedisten.

Proefslapen op een traagschuim matras is de oplossing

De gevolgen van een slecht matras zijn desastreus.

Op een slechte matras is de slaapkwaliteit maar liefst elf keer kleiner dan op de juiste matras. Wie op een slechte matras slaapt, is overdag vier keer minder waakzaam dan iemand die op de best mogelijke matras ligt. Ook met een matige matras is het verschil erg groot. Hetzelfde wat betreft slaapkwaliteit.

Uw lichaam vraagt om het juiste matras: het traagschuim matras

Wie slecht slaapt, betaalt de prijs na het ontwaken. Slapeloosheid en andere slaapproblemen kunnen met een hele reeks factoren te maken hebben. Vaak zit het probleem tussen de oren, maar niet zelden heeft het met de rug en de kwaliteit van de matras te maken. Een te hoge schouder, een bocht in de wervelkolom of een te hoge heup smeken om het juiste matras. Een traagschuim matras vormt zich, zonder tegendruk, naar de vormen van het menselijk lichaam.  Hierbij zorgt dit matras voor de juiste lichaamsondersteuning.

Proefslapen moet

Alleen door een langere tijd het beoogde nieuwe matras uit te proberen kan worden vastgesteld of het matras geschikt is. Proefslapen is dus een must.  Doet u dat niet dan heeft u 75% kans om het verkeerde matras aan te schaffen.

De volgende matras merken bieden proefslapen aan:

MediActive

Energy+

TotalFit

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.