Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras – Meer en betere melk door een goed matras Terug naar blog overzicht

Matras – Meer en betere melk door een goed matras

Een goed matras is niet alleen aan te bevelen voor de mens. Uit onderzoek blijkt dat matrassen voor koeien zeker ook een aanrader zijn. Als de dieren meer gaan liggen, zijn ze kalmer en meer tevreden waardoor de melkproductie positief wordt beïnvloed.

Een koe op een matras presteert beter

Door een koe op een matras te laten rusten neemt niet alleen de hoeveelheid melk toe maar ook de kwaliteit van de melk. Om deze reden rusten boeren hun stallen steeds vaker uit met comfortabele matrassen. Ook schaffen boeren voor hun koeien zelfs waterbedden aan. Deze Amerikaanse vinding bestaat uit een rubbermat, die gevuld is met water. Na een nachtje op een waterbed hebben de koeien minder moeite met opstaan en liggen er lekker bij. In de zomer blijven de bedden langer koel. De koeien voelen zich op de waterbedden uitermate thuis, waardoor de melkproductie op peil blijft.

In Noorwegen is het zelfs wettelijk verplicht de koeien op een matras te laten slapen. Noorwegen is het eerste en tot nog toe enige  land ter wereld dat deze maatregel heeft ingevoerd. De gedachte hierbij is dat op die manier de dieren lekkerdere melk geven.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.