Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras – Metaalvrije binnenvering matras Terug naar blog overzicht

Matras – Metaalvrije binnenvering matras

Pocketvering en Bonellvering matrassen zijn opgebouwd uit een stalen binnen vering constructie.  Indien u wel over de voordelen van dergelijke matrassen wenst te beschikken maar liever geen metaal wilt aantreffen in het matras dan is er nu goed nieuws.  Diamond Spring Company lanceerde onlangs een nieuw matras merk genaamd Vindår. In dit merk is de kunstof Octaspring toegepast.

Als metaal geen optie is

De naam van de Octaspring is afgeleid van de 8-vormige honingraadstructuur die de veer haar optimale veerkracht geeft. Bij de ontwikkeling van de Octaspring is veel aandacht uitgegaan naar kwaliteit, duurzaamheid en het milieu. 

De Octaspring-veer bestaat volledig uit polyurethaanschuim. Daar zitten een aantal voordelen aan. De veer zorgt voor een milieu- en mensvriendelijk alternatief voor de metalen veren en andere verende materialen die in de matrassenindustrie worden toegepast. Zo kan een matras opgerold en vacuüm verpakt worden wat bij vervoer minder ruimte inneemt. Via de roll-pack technologie  is dit inmiddels ook mogelijk bij pocketveren en volledige schuim matrassen. Daarnaast wordt er tussen de 30 en 40% aan grondstoffen bespaard in vergelijking met het gebruik van de bekende PU-schuim vullingen.

De Octasprings worden getest voor een levensduur van 10 tot 15 jaar volgens opgave van de fabrikant. De veren kunnen in diverse hardheden worden geleverd.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.