Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matrassen kopen in Woonmall Alexandrium te Rotterdam Terug naar blog overzicht

Matrassen kopen in Woonmall Alexandrium te Rotterdam

Om de drukte te vermijden ben ik niet op 2e Paasdag maar op Paaszaterdag naar de Woonmall Alexandrium te Rotterdam gegaan. Niet om daadwerkelijk een matras te kopen. Maar om eens mee te maken hoe het een consument vergaat als hij (m/v) op zoek gaat naar een nieuw matras.

Een ervaring rijker maar een illusie armer

Wat mij opviel was de relatieve stilte in de woonmall. Er waren maar weinig bezoekers hoewel het toch al na enen was. Stilte voor de storm dacht ik gelijk. Op 2e Paasdag zullen alle registers wel opengaan. 

Ik heb 4 slaapspeciaalzaken bezocht waar bekende merken als Auping, M-line en Tempur werden verkocht. De winkels van Beter Bed en Swiss Sense heb ik niet met een bezoek vereerd.

De ontvangst in de diverse winkels viel mij tegen. In de meeste winkels kon ik niet rekenen op een warm onthaal met uitzondering van de Tempur winkel. Het personeel van deze winkel weet wel hoe een klant moet worden ontvangen. 

Een goed begin is het halve werk.

In de eerste door mij bezochte winkel, DroomDomein, werd ik verwelkomd door een alleraardigste jonge dame die mij onmiddellijk informeerde weinig van het thema matrassen af te weten. Ze was slechts een zaterdagkracht. Een goed begin is het halve werk dacht ik. Een meer ervaren kracht schoot haar later te hulp maar zij was niet in staat uit te leggen waarom het aanbevolen slaapsysteem van M-line nou het beste was. Ook was er grote verwarring hoe de diverse acties van M-Line in elkaar staken. Dus niet echt vertrouwen wekkend. 

In de daarnaast gelegen winkel werden de Auping matrassen van harte aanbevolen. Dat kan ook niet anders want andere merken voert deze Auping Plaze niet. Er was een actie met een 2e matras voor de halve prijs. Maar ik moest wel snel beslissen want de actie gold alleen nog dit Paasweekeinde. Toen ik naar de levertijd vroeg kreeg ik te horen dat ik rekening moet houden met 6 weken. Teleurgesteld gaf ik aan dat wel erg lang te vinden. Daarbij kreeg ik gelijk het ongevraagde advies dan nu maar te bestellen zodat ik dan niet nog langer hoefde te wachten. Ja, op deze wijze kun je een klant wel overhalen een matras te kopen. 

offer you can't refuse.

Het vervolg van mijn zoektocht naar een passend matras bereikte in de 3e winkel, de naam is mij even ontschoten, het hoogtepunt van de dag. Hier werden geen matrassen van een bekend merk aangeboden maar bestaat het assortiment volledig uit eigen merken. Er was een actie met gratis fietsen. Volgens de verkoper een offer you can't refuse. Ik kreeg op een gegeven moment het gevoel dat de fietsen belangrijker waren dan de keuze voor het goede matras. Ook was er een aanbieding via Groupon. Een traagschuim matras van ruim Euro 700 voor nog geen Euro 200 of iets dergelijks. Ik ben maar snel verder gegaan. 

Last but not least: de Tempur winkel. Hier klopt echt alles. De ontvangst en de deskundigheid van het personeel zijn uit het boekje. Je kunt aan veel zaken merken dat een goede en waarschijnlijk regelmatige training tot een passend resultaat leidt. De professionele winkelinrichting doet ook vermoeden dat je hier aan het juiste adres bent. 

Enigszins teleurgesteld ben ik weer huiswaarts gekeerd. Ik had toch echt gerekend op een aanmerkelijk hoger professioneel niveau. Zeker in een tijd waarbij de consument uiterst terughoudend is bij het doen van een grote uitgave. 

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.