Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Mensen die snoozen zijn intelligenter en gelukkiger Terug naar blog overzicht

Mensen die snoozen zijn intelligenter en gelukkiger

In het begin van de maand werd een artikel gepubliceerd over de negatieve gevolgen van snoozen op onze hersenen. Snoozen kent ook voordelen voor ons lichaam. Wist je dat mensen die snoozen intelligenter zijn dan mensen die meteen uit bed springen bij het eerste geluid van de wekker?

Onderzoekers Satoshi Kanazawa en Kaja Perina ontdekten dat mensen die vaker op de snoozeknop drukken, intelligenter zijn dan wie dat niet doet. Deze mensen luisteren meer naar hun lichaam en passen alles niet precies toe volgens planning. Hierdoor zijn ze wat creatiever en onafhankelijker.

Daarnaast blijkt uit een studie van de Universiteit van Southampton dat mensen die snoozen gelukkiger zijn dan mensen die dat niet doen. Mensen die na 11 uur ’s avonds gaan slapen en opstaan na 8 uur ’s morgens zijn gelukkiger en verdienen meer. Maar te veel slapen heeft weer negatieve effecten op ons lichaam.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.