Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Muggen. De slaapverstoorders zijn er weer Terug naar blog overzicht

Muggen. De slaapverstoorders zijn er weer

Nu de zomer voorzichtig van start is gegaan komen de muggen ook weer in actie. Je ligt lekker te slapen. Het is een uur of 2 in de nacht. Plotseling word je wakker van heftig gezoem bij je oren.  Het gezoem houdt aan, de irritatie neemt toe en het onvermijdelijke gevecht met de mug neemt een aanvang. Met als resultaat een slechte nachtrust, een of meerdere dode muggen en de volgende dag ben je zeker niet uitgerust. Met een grote kans op herhaling de volgende nacht. Wat kun je doen om deze situatie te voorkomen?

Een aantal praktisch tips

Fabeltje

Het is een fabeltje dat muggen afkomen op licht. Dus je hoeft niet bevreesd te zijn dat licht in de slaapkamer in combinatie met een open raam tot een invasie van muggen leidt. Wel is het verstandig een open raam te voorzien van een hor zodat ongenode gasten buiten blijven.

Wat kun je verder zelf doen?

Tevens kun je natuurlijk sprays met giftige stoffen inzetten om de muggen in je slaapkamer uit te roeien. Maar of de slaapomgeving voor jouzelf hiervan opknapt is nog maar de vraag. Ben met dit soort drastische maatregelen dus voorzichtig.

Een alternatief is het reukorgaan van de mug te beïnvloeden  met geurstoffen zoals citronella (citroenmelisse) en DEET, wat in muggenstekkers en Autan (muggenstick) zit. DEET houdt muggen op een afstand. Ook zijn er apparaatjes op de markt waarvan wordt beweerd dat via de ultra hoge tonen de muggen worden verjaagd. Wat zeker ook helpt is het plaatsen van een ventilator waarmee muggen uit jouw directe slaapomgeving worden weggeblazen. Of doe wat mensen in de tropen doen: Plaats een klamboe rondom het bed.

De matrassenindustrie laat zich ook niet onbetuigd. Tegenwoordig zijn er matras- en kussenhoezen beschikbaar met een anti-mosquito werking.  Bijvoorbeeld de SmartSleeve van de firma Bekaert.

De definitieve oplossing

Mocht een mug ondanks al jouw voorzorgsmaatregelen toch in staat zijn om van jouw bloed en eiwitten te gaan genieten, dan is  de beste manier om van de bezoeker af te komen jezelf te laten prikken.  Dit klinkt als een vreemd advies maar eenmaal verzadigt zal de mug je gedurende de nacht verder met rust laten. De consequentie is dan wel dat je een vaak hinderlijke muggenbult moet accepteren. Blijf  je daarentegen de mug verjagen, dan is irritant gezoem en een slapeloze nacht het onvermijdelijke gevolg.

 

 

Over de auteur

Tom Hoekjan
Dit artikel is geschreven door een fervent slaper en medewerker bij LivingComfort bekend van de matrasmerken Energy+, en MediActive en ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.