Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Natuurlijk slapen op een Texeler matras Terug naar blog overzicht

Natuurlijk slapen op een Texeler matras

Op het grootste Waddeneiland Texel met zijn brede zandstanden verwacht je eigenlijk niet een matrassenfabrikant aan te treffen. Maar toch wordt er al sinds de begin jaren ’90 door de onderneming Texeler Matrassen met zorg matrassen gemaakt.

Gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen

Texel staat bekend om zijn uitgesproken natuur waar het bekende Texels schaap het landschap siert. Texel telt maar liefst 16.000 stamboekschapen. Al eeuwen lang wordt dit ras op het eiland gefokt. Het is juist het Texels schaap dat aan de basis staat van het Texeler matras.

Schapenscheerders verzamelen in boeren schuren jaarlijks grote bergen Texels wol die door de enige wolfabriek op het eiland wordt verwerkt. Na een zorgvuldige selectie wordt het fijnste wol apart gehouden voor de productie van het Texeler matras.

Dit fijne schapenwol staat over de hele wereld bekend om haar hoogwaardige kwaliteit. Met name de ventilerende eigenschappen van dit natuurproduct worden geroemd. Voor de klant van het Texeler matras betekent dit geen vochtopbouw meer in het matras. Schouders en heupen  die wat dieper in het matras komen te liggen voelen niet klam aan. Maar het toegepaste wol dat van het matras wordt ingezet isoleert ook nog eens goed. Dit betekent dat het matras zowel in de zomer als in de winter voor een prettige temperatuur garant staat.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.