Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Nu 2e matras gratis Terug naar blog overzicht

Nu 2e matras gratis

Je kent ze vast wel deze uitbundige aanbiedingen. De 2e matras voor de halve prijs of zelfs de 2e matras helemaal gratis. Of een boxspring set uit een faillisementsverkoop van Euro 2.500 nu voor Euro 500. Hoe geloofwaardig zijn deze aanbiedingen eigenlijk?

Hoe geloofwaardig zijn al te extreme kortingacties?

In deze economisch mindere tijden let je als consument extra goed op de uitgaven. Dat doe ik zelf ook. Wanneer je goed op de centen past dan valt er namelijk veel meer te doen met het beschikbare budget. Aanbieders van matrassen spelen handig in op de prijsgevoeligheid van de potentiele klant. Elke zichzelf respecterende meubelboulevard is tegenwoordig al omgetoverd tot een actieboulevard.

2e matras gratis

In de showroom van SelectComfort te Den Haag had ik over dit onderwerp een alleraardigst gesprek met een klant. Zij vond namelijk de door ons gehanteerde prijzen veel te hoog. Bij een landelijk bekende beddenketen kreeg zij namelijk het 2e matras gratis en de vraag legde zij aan mij voor waarom zij bij ons niet op eenzelfde aanbieding kon rekenen.

Natuurlijk had ik de vraag kunnen pareren door te stellen dat je appels niet met peren kunt vergelijken. Met andere woorden de matrassen die zij in de aanbieding aantrof, kunnen zeker niet vergeleken worden met de hoogwaardige kwaliteit van de door SelectComfort gevoerde merken. Maar dat vond ik te gemakkelijk.

Hoe geloofwaardig is het verkopen van een 2e matras gratis?

Waar het om gaat is geloofwaardigheid. Is het aannemelijk dat bij verkoop van een matras het 2e matras gratis kan worden wegggegeven? Want uiteindelijk wil de verkopende partij toch ook iets overhouden aan de transactie. Op een verliessituatie is niemand uit.

Ik vroeg aan de klant hoe zij het zou vinden wanneer je een BMW auto zou kopen en je krijgt er eenzelfde auto gratis bij. Dat zou wel een grandioos aanbod zijn was haar antwoord, maar erg realistisch kwam deze actie haar niet voor. De BMW dealer zou op deze verkoop namelijk dik geld moeten toeleggen tenzij............. Op dat moment begreep zij wel waar ik naar toe wilde.

Ik legde haar uit dat haar conclusie ook voor matrassen opgang doet. Een 2e matras gratis kan dus alleen als je de eerste matras 2 keer zo duur maakt. Toen de harde realiteit tot haar doordrong was zij duidelijk teleurgesteld. Het was daarna niet meer moeilijk haar te overtuigen één van onze merken voor een gratis proefslaapperiode te bestellen.

Wat leren we hier nu van?

Dus BMW dealers wat leert u nu van deze blog? Allereerst heeft u jarenlang de verkeerde verkooptactiek gehanteerd! Op een auto van bijvoorbeeld Euro 40.000,- plakt u liefst vandaag nog een prijskaartje van Euro 80.000 en u heeft ruimte om een 2e auto gratis weg te geven. Heeft u toch mooi 2 auto's verkocht tijdens dezelfde transactie. Een omzetverdubbeling ligt voor u in het verschiet.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn 2 reacties

Joop Wiesenbos

op Woensdag 15 mei 2013 om 09:50 uur


Geachte heer Peter Trompert,

Ik ben aan het oriënteren voor de aanschaf van een nieuw matras en ben zodoende op uw website gekomen. Ik ben uw artikelen aan het lezen met tips en opmerkingen over de aanschaf van een nieuw matras en bij dit artikel stuit ik op het volgende.

U geeft hier zelf aan dat kortingen en matrassen gratis altijd op een bepaalde manier toch winstgevend zijn voor het bedrijf dat de matrassen verkoopt. U geeft ook aan dat bedrijven die zulke kortingen hanteren zijn niet geloofwaardig.

Ik ben op uw Select Comfort website gekomen en hier tref ik de volgende zin aan:

"Door het internet zijn wij in staat een webwinkel korting van maar liefst 70% aan te bieden. Tot 31-05-2013 doen wij daar nog een extra korting van € 100,- bovenop."

Als ik dit op uw verhaal op Welke matras toepas betekent het dus dat u 70% bovenop de verkoopprijs geeft en daarnaast nog eens extra €100 weer daar bovenop?

Gaarne uw reactie.

Met vriendelijke groet,
Joop WIesenbos

Peter Trompert

op Donderdag 16 mei 2013 om 09:35 uur


Geachte heer Wiesenbos,

In het kader van mijn artikel is uw vraag geheel terecht en ben ik ook blij dat u hem stelt.

Met de term internetkorting willen wij de klanten van Energy+ en MediActive wijzen op het grote prijsverschil dat bestaat tussen de door ons geproduceerde matrassen en vergelijkbare matrassen van de bekende merken. De slaapspeciaalzaak vormt een dure schakel tussen producent en consument. De marge die een winkelier hanteert is vaak 2,5 tot 3 keer de inkoopprijs. Door via het internet direct bij de producent te bestellen schakelt u deze prijsopdrijvende factor uit.

De internetkorting die wij realiseren voor onze klanten is dus geen eenmalige activiteit maar een permanent prijsvoordeel.

Met vriendelijke groeten,

Peter Trompert
Welke matras?Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.