Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Revolutionaire doorbraak in ziekenhuizen door nieuwe sensorsystemen Terug naar blog overzicht

Revolutionaire doorbraak in ziekenhuizen door nieuwe sensorsystemen

In Rotterdam gaat Het Franciscus Gasthuis het EarlySense systeem patiëntveiligheidssysteem gebruiken. Wat doen zo'n systeem en wat zijn de voordelen ervan?

Dit systeem meet via een sensor onder het matras continu en contactloos de belangrijkste vitale functies bij patiënten, zoals hartritme, ademhalingsfrequentie en beweeglijkheid.

Voordeel is dat een patiënt niet vastligt aan draden of snoeren. Bij een mogelijke complicatie krijgt de verantwoordelijke verpleegkundige een alarm op de kleine draagbare pieper. Het besluit tot de aanschaf nam het hospitaal na een succesvolle proefperiode op de verpleegafdeling longziekten. Door dit systeem kunnen patiënten sneller en beter geholpen worden met hun klachten. 

Bekijk de video om een beter beeld te krijgen van EarlySense.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.