Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Rugpijn is een medisch probleem van ongekende omvang Terug naar blog overzicht

Rugpijn is een medisch probleem van ongekende omvang

Maar liefst de helft van de Nederlandse volwassen bevolking heeft last van zijn rug. De meest voorkomende oorzaak van ziekteverzuim is, en u raadt het al, rugpijn.  Elk jaar worden 10.000 mensen aan een rughernia geopereerd. Een zorgwekkende situatie.

Een correct matras is belangrijk bij rugpijn bestrijding

Ondanks  deze schrikbarende cijfers weet de medische wetenschap zeer weinig van de rugpijn problematiek af. Niemand houdt immers bij wat de beste methode is om rug patiënten  te helpen.

Rupijnklachten registreren

Daar gaat nu verandering in komen. Op initiatief van wervelkolom chirurg Martinus de Kleuver van het  Amsterdams VUmc komt er een wervelkolomregister. Rug patiënten van de 90 Nederlandse ziekenhuizen wordt voortaan gevraagd zelf hun klachten en welzijn te registreren in een centrale database. Uiteindelijk is het de bedoeling dat elke neurochirurg en orthopedisch chirurg straks in dit centrale bestand kan zien welke behandeling het beste werkt.

Het matras

Bij het verlichten of het voorkomen van rugpijn speelt een matras vaak een belangrijke rol. Slapen op een verkeerd matras kan verstrekkende gevolgen hebben voor de rug, met name de lage rug. Immers een matras dat geen goede ondersteuning voor de rug biedt versterkt een slechte slaaphouding, overbelast de spieren en helpt de wervelkolom niet in een rechte lijn. Allemaal zaken die de rugpijn kunnen verergeren. Te veel mensen slapen vandaag de dag nog steeds op een te hard matras of liggen in een ‘kuil’.

 

Gerelateerde artikelen

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.