Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slaap apps kunnen desastreus zijn voor je slaap! Terug naar blog overzicht

Slaap apps kunnen desastreus zijn voor je slaap!

Wist je dat mensen die geobsedeerd zijn met perfect slapen, juist slechter slapen? Volgens onderzoek hebben slaap apps gezorgd voor een nieuwe vorm van insomnie (slapeloosheid), namelijk 'orthosomnia'.

In dit artikel lees je wat voor invloed slaap apps op onze slaap hebben. 

Slaap apps

We kunnen slaap apps gebruiken om een beter idee te krijgen van hoeveel slaap we precies krijgen, maar onderzoekers melden dat je geen accurate informatie krijgt, zo meldt The Sun. Door bezig te zijn met je telefoon en je constant zorgen te maken over slaap, krijg je juist minder slaap.

Mensen die geobsedeerd zijn met slaap apps, leiden aan orthosomnia. Slaap apps kunnen best leuk zijn om bepaalde statistieken te achterhalen, maar zodra het een obsessie wordt, kun je beter stoppen. Je moet daarom goed opletten of je nog net zo goed slaapt met de apps als zonder. Het idee achter slaap apps is vaak dat je je slaappatroon kan verbeteren, maar helaas is vaak het tegenovergestelde het geval.

Vraag jij je af waarom je statistieken in een slaap app zo slecht zijn? Wellicht ligt het dus niet aan jou, maar de app zelf.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.