Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapeloze nachten door smartphone gebruik Terug naar blog overzicht

Slapeloze nachten door smartphone gebruik

Bijna zes op de tien Britten leidt aan slaaptekort. Oorzaak is volgens onderzoekers het gebruik van smartphones, tablets en computers vlak voor het slapen gaan.

Bijna 6 op de 10 Britten leidt aan slaaptekort

Het blauwe licht dat smartphoneschermen uitstralen onderdrukt de productie van het slaapinducerende hormoon melatonine.  “Het is daarom belangrijk om deze apparatuur te vermijden voor het slapengaan”, zo waarschuwt Richard Wiseman, hoogleraar in de psychologie.

Onderzoek naar slapeloosheid door smartphone gebruik

Onderzoek van de Universiteit van Hertfordshire toont aan dat 78 procent van de Britten toegeeft tablet, smartphone of computer te gebruiken in de twee uur voor ze naar bed gaan. In de leeftijdscategorie 18 tot 24 jaar is dit zelfs 91 procent. Het blauwe licht van de schermen stimuleert de hersenen en voorkomt dat je in slaap valt.

Wiseman noemt de onderzoeksresultaten verontrustend. Hij spreekt zelfs over een nieuwe epidemie van slapeloosheid. “Minder dan zeven uur slaap per nacht is onder de aanbevolen richtlijn en wordt geassocieerd met een reeks aan problemen, inclusief een verhoogd risico op gewichtstoename, hartaanvallen, diabetici en kanker”, aldus de hoogleraar.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.