Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen - Als een roos in een hangmat Terug naar blog overzicht

Slapen - Als een roos in een hangmat

Slapen in een hangmat  is helemaal zo gek nog niet. Sterker nog we slapen sneller in en krijgen een beter nachtrust. En een hangmat is ook nog eens goed voor je rug.

Sneller inslapen en een betere nachtrust

Voor veel ouders is het bekend dat baby's sneller in slaap vallen als ze gewiegd worden. Daarom is een schommelstoel ook vaak onderdeel van de kinderkamer.

Slapen | Zwitsers onderzoek

Nu blijkt dat ook volwassenen sneller in slaap vallen als ze lichtjes heen en weer schommelen. Heerlijk is het dan ook om te dutten in een ouderwetse schommelstoel naast je hedendaagse dress boy. Bovendien krijg je door het schommelen een betere nachtrust. Dat beweren Zwitserse wetenschappers. Zij lieten 10 proefpersonen twee keer een dutje doen van 45 minuten. De eerste keer moesten ze plaats nemen op een statisch bed. Bij hun tweede slaapje lagen ze in een hangmat dat zachtjes heen en weer bewoog. Tijdens het onderzoek werden er elektroden op hun hoofd geplaatst om hun hersengolven te meten. Alle vrijwilligers vielen sneller in slaap in de schommelende hangmat. Ook sliepen ze dieper. 

Slapen | Wetenschappelijk bewijs

Nog nooit eerder is wetenschappelijk aangetoond dat wiegende bewegingen de slaap kunnen bevorderen. De bevindingen van de Zwitsers verklaren waarom ouders hun baby’s vaak instinctief heen en weer wiegen om ze in slaap te krijgen. De wetenschappers willen meer onderzoek doen om te bepalen of bewegende bedden kunnen worden gebruikt bij de behandeling van slapeloosheid.

Hoe het komt dat wiegen zo'n invloed heeft op ons slaapgedrag is niet helemaal duidelijk. Mogelijk helpt het de hersengolven beter op elkaar af te stemmen.

Hangmat goed tegen rugpijn?

Bovendien zijn hangmatten erg goed voor je rug. Voor mensen met rugklachten is slapen in een hangmat dan ook een uitstekend, en goedkoop, alternatief voor slapen in een bed. Het is wel erg belangrijk dat je voor een goede hangmat kiest.

Dat klinkt dus helemaal niet zo verkeerd, slapen in een hangmat.

 

Over de auteur

Tom Hoekjan
Dit artikel is geschreven door een fervent slaper en medewerker bij LivingComfort bekend van de matrasmerken Energy+, en MediActive en ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn 4 reacties

Marco

op Zaterdag 02 juli 2011 om 12:27 uur


Hoe kun je je in een hangmat in je slaapkamer warm genoeg houden? Want ik Neem aan aan dat een gewoon laken snel afglijd? En het warme matras zul je ook missen.

jay

op Zaterdag 02 juli 2011 om 13:03 uur


je kan altijd een slaapzak gebruiken

bil stegeman

op Donderdag 11 oktober 2012 om 21:23 uur


Awesome!

Hoog Hangmatten

op Dinsdag 30 juni 2015 om 14:54 uur


De kou trekt in een hangmat vooral van onderaf op. Een goede optie is een schapenvacht er in leggen.

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.