Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen en dobberen onder het Zweedse poollicht Terug naar blog overzicht

Slapen en dobberen onder het Zweedse poollicht

Eind 2018 opent op de Noord-Zweedse rivier Lule het drijvende Arctic Bath Hotel. Dit hotel biedt een unieke ervaring: een ijskoude duik in het zwembadhart van het hotel en al dobberend genieten van het poollicht.

De Lule was ooit een belangrijke ‘vaarweg’ voor boomstammen. In het nieuwe hotel spelen de boomstammen ook weer een rol. Het ontwerp is namelijk geïnspireerd op de boomstammen en het belang van de bossen voor de ontwikkeling van het land. Bij het hoofdgebouw steken boomstammen grillig uit het water op. Alle delen van het hotel worden opgebouwd uit lokaal hout. Door het klimaat in de omgeving drijft het hotel in de zomer over het wateroppervlak en ligt het in de winter ingevroren.

Het hotel legt de nadruk op gezondheid en welzijn en heeft een ijskoud zwembad, vier verschillende sauna’s en een spa. Verder zijn er zes hotelkamers, een bar en een restaurant. Helaas kost een overnachting met ontbijt wel al gauw 600 euro… (Bron/Beeld: Maakindustrie.)

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.