Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

 • Altijd het juiste matras
 • Bespaar geld
 • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen tijdens het werk. Ook Diederik Samsom doet het. Terug naar blog overzicht

Slapen tijdens het werk. Ook Diederik Samsom doet het.

Slapen tijdens het werk overkomt iedereen wel eens. Dat slapen op het werk zelfs de productiviteit doet verhogen is slechts bij weinigen bekend.

Hazenslaapje werkt prestatiebevorderend

Maar de wetenschapper Diederik Samsom, de huidige voorman van de PVDA, moet hebben geweten dat slapen tijdens het werk prestatie bevorderend werkt.  Een knikkebollende Samsom was immers overduidelijk in beeld tijdens de troonrede 2012. 

Maar even een dutje onopgemerkt tussendoor doen om daarna nog harder te kunnen werken is geen geaccepteerd verschijnsel. Tegenover de NOS bood Samsom zijn excuses aan. Lachend zei hij: "Het spijt me. Het komt doordat ik de afgelopen weken nogal een slaaptekort heb opgelopen..."

Vijftien procent van de mensen tukt regelmatig in de tijd van de baas, vaak heimelijk. Want er rust nog steeds een taboe op. Slapen op het werk getuigt van luiheid en onproductiviteit, denken we.

Maar niets is minder waar. Volgens Matt Walker, slaaponderzoeker aan de Berkeley University in California, moet je een dutje zien als het opschonen van jouw inbox. Als de inbox vrij is, kun je weer nieuwe mails ontvangen.’

Samsom bevindt zich overigens in illuster gezelschap. Immers Bill Clinton doet het, en ook Thomas Edison, Salvador Dali, Napoleon, Winston Churchill deden het: hazenslaapjes overdag.  

Gerelateerde berichten

  Over de auteur

  Theo Lentjes
  Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

  Deel het nieuws!

  Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

  Er zijn geen reacties

  Voeg een nieuwe reactie toe

  Wordt niet getoond op de website.