Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slecht slapen door een huisdier in bed Terug naar blog overzicht

Slecht slapen door een huisdier in bed

Je bent helemaal verknocht aan je huisdier. Al jaren is hij/zij jouw beste kameraad. Natuurlijk heeft jouw troeteldier een eigen plek om te slapen. En zo hoort het ook. Maar het komt ook vaak voor dat bijvoorbeeld de hond, de poes of de cavia de nacht bij de baas (m/v) doorbrengt. De vraag is of een huisdier in bed verstandig is.

 

Houdt een huisdier buiten de slaapkamer

Ook geschikt voor een dwergkonijn

Enige tijd geleden kwam er een dame in onze showroom om een nieuw bedsysteem aan te schaffen. Nadat zij het matras en de bedbodem uitvoerig had uitgeprobeerd, moest de geschiktheid van de eventuele aankoop nog gechecked worden voor Jamy. Al snel werd mij duidelijk dat Jamy niet haar levenspartner was maar een dwergkonijn. Om elke gelijkenis met een dwergkonijn te voorkomen heb ik de naam Jamy gefingeerd.

De hoogte van het bed moest zo ingesteld kunnen worden dat Jamy zonder zich te bezeren van het bed kon afspringen. Daarnaast werd mij verteld dat Jamy wel eens een "ongelukje" op het bed beging. Het matras moest dus voorzien zijn van een matrashoes die de afvalproducten van Jamy kon opvangen. Geduldig heb ik de klant uitgelegd dat de lattenbodem met een verstelbare potenset kan worden uitgerust en dat de ClimaBest Protector de "ongelukjes" van Jamy zal opvangen zonder negatieve gevolgen voor het matras. Daarnaast zal het traagschuimmatras zeker aan de comfortwensen van Jamy tegemoet komen, deelde ik mogelijk ten overvloede nog mede.

Nu dus bleek dat het bed volledig Jamy-bestendig was, kreeg ik groen licht om de bestelling te plaatsen. Na het 14 dagen proefslapen heeft de klant de bestelling behouden. Jamy bleek kennelijk te hebben ingestemd met de keuze van mevrouw.

Slecht slapen

Er zijn vele oorzaken aan te wijzen waarom iemand slecht slaapt. Maar de eigenaar van een huisdier is na het lezen van dit artikel een gewaarschuwd mens. Volgens een onderzoek uitgevoerd door het Mayo Clinic Sleep Disorders Center van het Henry Ford Hospital te Detroit heeft maar liefst 53% van de mensen die met een huisdier het bed deelt last van slaapproblemen. Die dieren staan dus alles behalve garant voor een ongestoorde nachtrust.

Daarnaast vind ik het vanuit hygiene oogpunt zeker geen aantrekkelijk idee om een huisdier tot de slaapkamer toe te laten.

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.