Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Snoozen is een marteling voor je hersenen Terug naar blog overzicht

Snoozen is een marteling voor je hersenen

Neurowetenschapper Els van der Helm coacht mensen die slecht slapen via een speciale app. Hoe werkt deze app? Verder lees je waarom snoozen zo slecht voor je hersenen is en waarom slapen nou zo belangrijk is. 

Neurowetenschapper Els van der Helm (33) coacht mensen die slecht slapen via de app Shleep. De app is opgezet vanuit de wetenschappelijke visie: eerst kennis opdoen, daarna kijken hoe je die toepast.

‘Je bent gemotiveerder om je gedrag te veranderen als je weet waarom iets werkt’, zegt Van der Helm in de Gelderlander. ‘Dus een sessie van de app bestaat altijd uit twee filmpjes: één met informatie en één met concrete tips. Neem snoozen. Als je weet wat er dan gebeurt in je hersenen, zul je meer bereid zijn om het te laten. Want echt, snoozen is een marteling voor je hersenen. Onze hersenen willen graag ongestoord slapen en natuurlijk wakker worden. Snoozen is daarvan het tegenovergestelde. Het onderbreekt je slaapcyclus en herstart deze, waardoor je met een moe gevoel opstaat.’

Veel mensen onderschatten het belang van slaap, stelt Van der Helm, terwijl het effect heeft op verschillende aspecten in je leven. ‘Slaaptekort kan ervoor zorgen dat je overdag vaak chagrijnig bent, ’s avonds geen puf hebt voor activiteiten of eerder kiest voor ongezond eten. Dat is te veranderen door aan de knoppen te draaien van je slaapgedrag. Je hebt meer energie, je leeft gezonder; het is een domino-effect.’

De app Shleep is gratis te downloaden. Een slaapscan en drie sessies krijg je gratis, daarna betaal je € 5,99 per maand.(Bron: Gelderlander.)

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.