Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Val in slaap naast een knuffelrobot Terug naar blog overzicht

Val in slaap naast een knuffelrobot

De robotisering wint een steeds grotere terrein in ons slaapkamer. We wennen steeds meer aan robots en dat komt door de grote toegevoegde waarde ervan. Auping probeert hierop in te spelen met de introductie van een slaaprobot.

Vakblad Slapen deelde eind juni een interessante nieuwsartikel met zijn bezoekers. Volgens het vakblad zal Auping na deze zomer de revolutionaire knuffelrobot Somnox introduceren op de markt. Jan-Joost Bosman, algemeen directeur van Auping, gaf in het Algemeen Dagblad aan dat er wordt ingezet op de verkoop van 5- tot 10.000 stuks van Somnox gedurende het eerste jaar. De productie vindt in Deventer plaats.

Volgens Bosman staat de traditionele verkoop van boxsprings, bedden en matrassen onder druk. De oorzaak hiervan is simpel: de herinrichting van de slaapkamer staat niet hoog op het prioriteitenlijstje. Daarnaast worden matrassen vaker aangeboden via tradionele partijen als Lidl en Hema. Als laatst is er een groeiend aantal online aanbieders. Opmerkelijk is dat Auping slechts 1% van de jaaromzet via online kanalen verdient.

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.