Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Vrouwen hebben recht op meer slaap dan mannen Terug naar blog overzicht

Vrouwen hebben recht op meer slaap dan mannen

Volgens de Britse professor Jim Home zijn vrouwen veel beter in staat om meerdere taken op een dag uit te voeren dan mannen.  Dit zogenaamde “multitasken’ vraagt veel energie. Hierdoor hebben vrouwen ongeveer 20 minuten slaap per nacht meer nodig. En hier ligt nu net het probleem.

Maar vrouwen slapen doorgaans minder en slechter dan mannen

Geef uw lichaam rust na inspanningen

Door te slapen zal je lichaam en geest herstellen van de inspanningen van de vorige dag. Dus hoe meer taken je uitvoert hoe belangrijker het is dat je kunt genieten van een herstellende slaap. Deze dient uiteraard wel lang genoeg te duren.

Vrouwen verdienen meer rust

Vrouwen zijn, veel beter dan mannen, in staat een veelvoud van taken uit te voeren. Dat deze eigenschap leidt tot een grotere hersenactiviteit  behoeft geen nadere toelichting. Vrouwen verdienen daardoor meer rust. Maar op dit punt ontstaat nu juist een groot probleem. Immers vrouwen lijden veel meer aan slaapgebrek dan mannen.

Overgangsklachten zorgen voor slapeloosheid

Bij een rondvraag, uitgevoerd door het Britse Easy Sleep Plaza, zouden vooral overgangsklachten een grote oorzaak van slapeloosheid zijn onder vrouwen, net als het gesnurk van de partner, zorgen over de financiën en zorgen over de kinderen.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.