Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Wat is het juiste matras bij snurken? Terug naar blog overzicht

Wat is het juiste matras bij snurken?

Snurk je of jouw partner? Last van apneu? Het is een probleem waar veel stellen elke dag mee te maken hebben.  Er worden vele “middeltjes” op de markt aangeboden die zeggen een oplossing te bieden tegen snurken. Maar het is onze ervaring dat de meeste oplossingen zo maar weer de prullenmand in kunnen. Zonde van het geld.

De meeste hulpmiddeltjes werken niet

Er zijn geen “harde” richtlijnen voor het aanschaffen van een matras om snurken te voorkomen. Dezelfde opmerking kunnen wij maken voor een kussen. Een stevig matras in combinatie met een dun kussen kan wel helpen om het snurkprobleem terug te dringen.

Slaaphouding en snurken

De slaaphouding is doorgaans ook van invloed  op  snurken. Het is bijvoorbeeld bekend dat rugslapers vaker snurken dan buikslapers. Om snurken te beëindigen is het belangrijk om van slaaphouding te veranderen.

Veel mensen die snurken leiden een ongezonde levensstijl. De eerste stap die je dus zelf kunt  zetten is om gezond(er) te gaan leven. Het is geen geheim dat mensen met een overgewicht vaker en intensiever snurken. Daarnaast is het niet verstandig om een zware maaltijd, koffie of een alcoholische versnapering te nuttigen vlak voor het slapen gaan. Ook stevige rokers blijven vaak niet verschoond van hevig snurken. Helaas wijst de praktijk uit dat het veranderen van de levensstijl een (te) grote opgave is.

Mocht het snurken tot een onaanvaardbare situatie leiden dan is een bezoek aan een kno-arts zeker het overwegen waard.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er is 1 reactie

Erik

op Maandag 26 februari 2018 om 22:27 uur


Iets dat echt bewezen helpt is een MRA (mandibulair repositie apparaat) dat je tongbasis 's nachts naar voren houdt zodat je keel niet het hinderlijke snurkgeluid maakt. Jammer genoegbzijn deze beugels erg duur omdat ze op maat gemaakt worden. Nu is er een nieuwe speler op de markt, de Snurkdokter die een echte MRA voor een betaalbare prijs kan leveren met garantie.
www.desnurkdokter.nl

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.