Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Weinig slaap is dikmaker Terug naar blog overzicht

Weinig slaap is dikmaker

In een blogartikel van enkele maanden geleden verwees ik naar een onderzoek waaruit bleek dat mensen in gewicht toenemen als ze niet voldoende slapen. 2 recente wetenschappelijke onderzoeken leveren nieuw bewijs.

 

Nieuw bewijs is geleverd

De University of Pennsylvania heeft een onderzoek gehouden waarbij 200 mensen in de leeftijd van 22 tot 50 jaar waren betrokken. De ene helft mocht gedurende 5 dagen 4 uur slapen en de andere helft maximaal 10 uur. Lichamelijke inspanningen waren verboden. Wel mochten de deelnemers tv kijken en hadden ze de beschikking over een goed gevulde koelkast. En wat bleek? De deelnemers die het kortste sliepen namen meer calorierijk voedsel tot zich dan de deelnemers met voldoende slaap.

Een onderzoek in Zweden kwam tot eenzelfde slotsom. Een groep kortslapers nam tijdens een lopend buffet meer voedsel maar ook nog eens meer calorierijk voedsel tot zich dan de groep die wel over voldoende nachtrust beschikte.

Het blijkt om een hormonale kwestie te handelen. Door weer een ander wetenschappelijk onderzoek is namelijk aangetoond dat bij een langer durend slaaptekort het lichaam hormonen aanmaakt die een honger gevoel aanwakkeren. Met als gevolg dat je overmatig gaat eten.

Wat leren wij hiervan? Zorg dat je minstens elke dag 7 tot 8 uur slaap neemt. Je lichaamsgewicht vaart er wel bij.

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.