Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Welk type matras is het meeste geschikt voor seks? Terug naar blog overzicht

Welk type matras is het meeste geschikt voor seks?

Wanneer wij het over de aanschaf van een matras hebben dan  komt het slaapgenot altijd op de eerste plaats. Maar er gebeurt meer op een matras dan alleen slapen.  Het matras is waarschijnlijk het meest intieme gebruiksvoorwerp in huis. Maar of een type matras geschikt is om seks op te bedrijven, speelt bij de aanschaf van een nieuw matras vaak geen rol. Doorgaans komt dit thema tijdens het verkoopgesprek niet aan de orde.

And the winner is..............

De eerste vraag die je moet beantwoorden is of je kiest voor een 1-persoons of een 2-persoonsmatras. Het plaatsen van bijvoorbeeld 2  1-persoonsmatrassen naast elkaar doet het speelveld geen goed.  Immers tussen beide matrassen ontstaat een naad die tijdens het beoefenen van seks voor de nodige ongemakken kan zorgen. Een zogenaamde liefdesbrug biedt hierbij niet echt uitkomst. Een 2-persoonsmatras is daarom te prefereren waarbij wij u aanraden voor een zo groot mogelijk oppervlakte  te kiezen. 

En dan zijn er natuurlijk de verschillende uitvoeringen van een matras waar u een keuze uit moet maken zoals bijvoorbeeld het traagschuim matras, het binnen vering matras, het luchtmatras en het waterbed.

"Een matras van latex is een garantie voor sex"

Een Amerikaans onderzoek onder 374 bezitters van een matras bracht enig licht in de duisternis. 60% van de bezitters van een traagschuim of lucht geveerd matras zijn van mening dat dit type matras goed tot uitstekend functioneert bij seks.  70% van de waterbed slapers  is ook tevreden over hun slaapsysteem tijdens de seks. Bezitters van een binnenvering matras zijn nog meer ingenomen met hun matras. Namelijk 74% van de deelnemers is over zijn matras tevreden tijdens een seksuele activiteit.

And the winner is…….het latex matras met een tevredenheidspercentage van 78%. Als pluspunten werden genoemd dat het latex matras comfortabel aanvoelt en de beweging tijdens de daad vergemakkelijkt.

 

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.