Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Welke matras heb ik nodig als ik ’s nachts veel draai? Terug naar blog overzicht

Welke matras heb ik nodig als ik ’s nachts veel draai?

Veel van ons kennen het wel. Welke slaaphouding je ook aanneemt, comfortabel liggen lukt niet. Als dit een enkele keer gebeurt is dat natuurlijk vervelend, maar nog geen ramp. Sommigen van ons hebben hier echter bijna elke nacht last van. Soms kan het overmatig draaien ’s nachts, wat we ook wel verstaan als ‘’woelen’’, je nachtrust zo erg beïnvloeden dat je een chronisch slaaptekort oploopt. Gelukkig hebben wij een oplossing voor dit probleem!

Optimale ondersteuning

Een belangrijke factor, die een grote rol speelt bij dit probleem, is de mate waarin het lichaam ondersteund wordt. Een goede ondersteuning van het lichaam zorgt er namelijk voor dat de druk niet slechts op enkele lichaamsdelen wordt uitgeoefend, als de nek, schouders, rug of heupen. Wanneer de druk niet optimaal over het lichaam verdeelt wordt, kan er een zeurende pijn ontstaan. Iets wat je soms de hele nacht uit je slaap kan houden.

Gelukkig is er een oplossing om die vervelende drukpunten tegen te gaan: traagschuim. Een groot voordeel van traagschuim is, dat het de lichaamscontouren aanneemt en hierdoor de druk over het gehele lichaam verdeelt. Wil je nog meer voordeel uit het traagschuim halen? Zorg dan voor een matras dat een koudschuim kern heeft, met daarop een dikke laag traagschuim van ongeveer 7 cm!

Last van een draaiende partner ’s nachts?

Sommigen van ons liggen niet wakker door het eigen gedraai, maar worden ze uit hun slaap gehouden door hun draaiende partner. Dit is natuurlijk voor zowel jou als je partner niet fijn. Wil je dit graag verhelpen? Kies dan voor een matras met een dempende werking. Hierdoor zullen de trillingen zo veel mogelijk gedempt worden. Er bestaan zelfs matrassen waar je een glas water op de ene kant zou kunnen zetten terwijl je aan de andere kant op het matras gaat zitten, zonder dat het glas omvalt!

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.