Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Zijslapen is slecht voor je hartritme Terug naar blog overzicht

Zijslapen is slecht voor je hartritme

Onlangs publiceerde RTL-Nieuws de resultaten uit een onderzoek van Nederlandse en Franse cardiologen over de gevolgen van verschillende slaaphoudingen. De resultaten waren opmerkelijk en gaven een nieuw beeld over slaaphoudingen.

De meeste mensen slapen over het algemeen op hun zij. Dit is ook de meest aanbevolen slaaphouding. De tweede meest gebruikte slaaphouding is op de rug en de derde is op de buik. Cardioloog Lukas Dekker van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven besloot een onderzoek op te starten naar het effect van slaaphoudingen om te toetsen of dit effect heeft op het hart. Er hadden 500 patiënten meegedaan aan het onderzoek en de resultaten waren opmerkelijk. Het belangrijkste resultaat uit het onderzoek was dat 19 procent van de buik- en rugslapers aangaven last te hebben van een ritmestoornis. Dit aantal was veel hoger dan bij rugslapers. Door de zijligging ontstaan er trekkrachten  aan de hartspier, hierdoor kan de hartritme verstoord raken. De onderzoekers geven aan dat er nog niet met zekerheid gezegd kan worden of de slaaphouding van invloed is op de hartritme. Er zal meer onderzoek naar dit onderwerp gedaan moeten worden, voordat er geadviseerd kan worden om mensen vaker te laten slapen op hun rug.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.