Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Zo val je snel in slaap in deze hitte Terug naar blog overzicht

Zo val je snel in slaap in deze hitte

Dit jaar kunnen we de zomer extra vroeg vieren. De temperaturen zaten deze maand heel vaak tussen de 25 en 30 graden Celsius en er zijn een aantal warmterecords verbroken. 's Nachts is het ook warmer dan normaal, waardoor veel mensen moeite hebben met slapen. In dit artikel deel ik een aantal belangrijke tips met je zodat je 's nachts geen last meer hebt van de warmte.

5 tips voor slapen tijdens warme nachten

Het is normaal dat mensen moeilijker in slaap vallen als het heel erg warm is. Door de hitte wordt de natuurlijke temperatuurregeling van ons lichaam verstoord, wat er voor zorgt dat je lichter of onderbroken slaapt. Mensen die het gevoel hebben dat ze niet kunnen slapen door de hitte, blijven liggen in hun bed totdat ze in slaap vallen. Dit kan heel veel tijd kosten. Het is volgens psychologe en slaapexperte Annelies Smolders beter om uit je bed te stappen en buiten te zitten. Hierdoor krijg je minder stress en daalt je lichaamstemperatuur. Zodra je later weer je bed instapt, zal het makkelijker worden om in slaap te vallen. 

Volgens Smolders is het normaal dat we korter slapen in de zomer dan tijdens andere seizoenen. Doordat de zon langer opblijft, produceert ons lichaam minder melatonine. Dit is een stof waardoor je in slaap valt. Het is daarom aanbevolen om je slaapkamer ruim voor het slapen te verduisteren. Als je het raam open doet zodat er meer lucht binnenkomt, dan schijnt er ook meer zonlicht in de kamer. In dit geval kan je een slaapmasker gebruiken.

Mevrouw Annelies beveelt de volgende handelingen aan:

  • Slaap met de ramen open of zet een ventilator in je slaapkamer.
  • Slaap met een laken.
  • Ga niet sporten vlak voordat je naar bed gaat.
  • Ga wat later naar bed.
  • Ga naar bed op een onstpannende manier.

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.