Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Huisstofmijt Allergie? Doe er iets aan! Terug naar blog overzicht

Huisstofmijt Allergie? Doe er iets aan!

Onze woonomgeving is de gedroomde leefomgeving voor de huisstofmijt. Het klimaat is vochtig en de temperatuur ligt tussen 17 en 25 graden Celsius. De diertjes ziften het liefst in uw bed en vooral uw matras, maar voelen zich ook thuis in meubelstof, tapijten en knuffeldieren thuis. Ze zijn zo klein dat ze met het blote oog niet zijn te zien. En het zijn niet de beestjes zelf, maar hun minuscule uitwerpselen die allergieën uitlokken.

Een aantal tips om huisstofmijt te bestrijden rondom uw matras

Matras voorzien van UltraComfort traagschuim

De UltraComfort technologie zorgt voor een anti-bacterie en anti-schimmel bescherming van het traagschuim matras. Uw slaaphygiëne wordt hierdoor optimaal ingevuld. Tevens ziet de UltraComfort technologie er op toe dat de huisstofmijt op het traagschuim matras niet kan overleven. Op deze wijze helpt UltraComfort traagschuim effectief te beschermen tegen astma en huisstofmijt allergieën. Het Energy+ matras en het MediActive matras bieden als optie UltraComfort traagschuim aan.

De “yoghurt”- matras hoes

De Alpura matrashoes van Ergosleep kenmerkt zich door een proactive en natuurlijke aanpak van de huisstofmijt. Deze hoes bevat probiotica of “goede”bacteriën. Daarom worden matrassen met deze hoezen ook wel “yoghurt” matrassen genoemd. Deze bacteriën ruimen de huisstofmijtallergenen op en neutraliseren hun voedingsbodem (onze huidschilfers). Bovendien zorgen deze matrashoezen voor een ideaal slaapklimaat. Door de onmiddellijke verdamping van het vocht blijft uw matras altijd perfect aanvoelen.

Donzen dekbed en huisstofmijtallergie.

Wie allergisch is voor de huisstofmijt, hoeft zich het comfort van een donsdeken niet te ontzeggen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dons helemaal niet de ideale leefomgeving is voor deze ongewenste beestjes. Door het gebruik van een heel dicht geweven katoenen tijk van zeer hoge kwaliteit kan de huisstofmijt niet in de vulling doordringen.
Anti-allergisch assortiment AMP

Anti-allergisch assortiment AMP


AMP (Anti Mite Protect) is een assortiment kussen- en matrasbeschemers speciaal voor mensen met allergieproblemen. AMP werkt als een membraan dat alles tegenhoudt. Reinigen met een vochtige doek volstaat.

 Allergy Free spray

Met een allergy free spray vermindert u de allergieopwekkende stoffen die de huismijt produceert en verlaagt u sterk de kans op allergische reacties. Allergy free sprays zijn doorgaans veilig voor alle materialen, hebben een lange nawerking en zijn biologisch afbreekbaar. 1 spuitbus volstaat in het algemeen voor 1 bed gedurende een heel jaar.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.