Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Kussen - Perfect kussen, een absolute noodzaak Terug naar blog overzicht

Kussen - Perfect kussen, een absolute noodzaak

Je hebt je goed laten voorlichten en uiteindelijk dat perfecte bed aangeschaft. Maar toch ontbreekt er iets waardoor je niet de nachtrust krijgt waarop je had gehoopt.  Wedden dat het kussen de ontbrekende schakel is.

Maar wat nu? Op jacht dus naar het ideale hoofdkussen! Maar laten wij je nu maar direct uit je droom helpen: Het ideale kussen bestaat niet.  Maar wat moet ik dan? Een hele stapel verschillende kussens aanschaffen? Dat hoeft nu ook weer niet. Maar het is wel verstandig je op voorhand goed te oriënteren. Wij helpen je daar graag bij.

Hoe selecteer ik het ideale kussen?

Bij de aanschaf van een hoofdkussen wordt met name de aandacht gericht op het ondersteunen van de nek en het hoofd. Uiteraard is dit aspect belangrijk. Maar de belangrijkste functie van het hoofdkussen is het ‘tanken’ van de tussenwervels. Het beste resultaat wordt bereikt als de rug- en nekwervels kaarsrecht liggen. Hierdoor kan de doorbloeding het beste plaatsvinden. Het juiste kussen zal er dus voor moeten zorgen dat de nekwervels zo recht mogelijk liggen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Slaaphoudingen

 Belangrijk voor de keuze van een kussen is de slaaphouding. Wij kunnen daarbij 3 verschillende  houdingen onderscheiden. 

  • Je slaapt op de rug. In dat geval is een redelijk plat kussen te prefereren. Bij de keuze van een kussen hoef je niet al te kritisch te zijn. Want de meeste dunnere kussens zullen je goed bevallen.
  • Je slaapt op de zij. Voor een zijslaper biedt een stevig kussen doorgaans de juiste oplossing. Maar de keuze zal een moeilijke weg zijn. Het matras speelt hierbij namelijk ook een grote rol. Het is een kwestie van uitproberen.
  • Je slaapt op de buik. Een dergelijke slaper heeft behoefte aan een heel dun en soms helemaal geen kussen. Het maken van een keuze stelt de buikslaper dan ook niet voor een grote opgave. 

Wij adviseren onze blog bezoekers, net als bij een matras, het gewenste kussen altijd 14 dagen thuis uit te proberen alvorens tot koop over te gaan. Bij de webwinkels www.energy-plus.info en www.mediActive.nl wordt deze mogelijkheid geboden. Dus proefslapen altijd eisen. Je nachtrust is dat meer dan waard!

Kussen vulling

Er zijn verschillende materialen om je kussen te vullen, zoals veren en dons, wol en katoen, latex, schuim en traagschuim.

Met name traagschuim is de laatste jaren zeer populaire geworden, niet alleen voor matrassen, maar zeker ook voor kussens. Het materiaal past zich uitstekend aan de lichaamsvorm aan en biedt daardoor een optimale ondersteuning. Met name traagschuim kussens die uit vlokken zijn opgebouwd bieden ook nog eens de juiste ventilatie.

 

 

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.