Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Kussen broedplaats ziektekiemen Terug naar blog overzicht

Kussen broedplaats ziektekiemen

Van een matras wisten wij het al. Het is een van de meest vervuilde gebruiksvoorwerpen in het huis. Maar geldt dit ook voor het kussen? Het antwoord is weinig verrassend. Ongeveer een derde van het gewicht van een kussen bestaat doorgaans uit dode huidcellen, insecten, huisstofmijten en hun uitwerpselen. Kussens vormen een ideale broedplaats voor ziektekiemen.

Het verschonen van je kussensloop is niet genoeg

Dokter Arthur Tucker, een klinische wetenschapper verbonden aan Barts’ vascular unit,  bestudeerde honderden kussens in Engelse ziekenhuizen. Bij veel kussens leefden ziektekiemen aan de buitenkant, maar in sommige gevallen hadden gaten en scheuren er voor gezorgd dat ook de binnenkant besmet was.

Het probleem van bacteriën in kussens beperkt zich echter niet tot het ziekenhuis waarschuwt Tucker. "Voor sommige ziektekiemen zijn ziekenhuizen de perfecte leefomgeving, anderen voelen zich juist veel prettiger in een bed bij u thuis."

Veel mensen wassen hun kussen nooit, waardoor bacteriën zich kunnen blijven vermenigvuldigen. Het kussen absorbeert lichaamsvocht en heeft daarbij de ideale temperatuur door het lichaam dat er bovenop ligt. 

Volgens Tucker is het verschonen van je kussensloop niet genoeg. "Een gewassen kussensloop ruikt schoon en fris, maar wat daar onder zit blijft hetzelfde. Als je geen geld hebt voor een nieuw kussen is wassen ook een optie. Synthetische en donzen kussens kan je prima eens in de drie maanden wassen." 

De enig juiste oplossing is uw kussen te voorzien van een antibacterieel en anti-huisstofmijt kussensloop.  De ClimaBest kussensloop  is voor dit doel een aanrader.

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.