Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras - Harde matras geen betere oplossing voor rugpijn Terug naar blog overzicht

Matras - Harde matras geen betere oplossing voor rugpijn

In Nederland en Vlaanderen wordt vaak verondersteld dat een harde matras of een harde bedbodem goed zou zijn. Met name ter voorkoming of bestrijding van pijn in de lage onderrug worden harde matrassen aangeschaft. Uit recent Spaans wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een harde matras veelal niet de juiste oplossing is om pijn in de lage rug uit te sluiten. Aan dit onderzoek werkten 300 volwassen slapers met pijn in de lage onderrug mee.

Wetenschappelijk onderzoek levert het bewijs

Deelnemers aan het onderzoek die op een zacht matras sliepen hadden na afloop van de nacht minder pijn en ongemak dan de deelnemers die de nacht hadden doorgebracht op een harde matras. Een soepel en dus zacht aanvoelend matras is een betere oplossing. Voorbeelden van dergelijke matrassen zijn Energy+ en MediActive matrassen.

De bevindingen van het Spaans onderzoek komen overeen met de vaststelling van de heer Bart Haex – hoofd van het laboratorium voor Functionele Biomechanica aan de Katholieke universiteit van Leuven. Volgens de heer Baex slapen op dit moment veel mensen te hard. Ze slapen liever niet op een matras die zacht aanvoelt. Een matras die lokaal goed vervormt, voelt echter heel zacht aan.

Proefslapen is een vereiste

De heer Baex adviseert daarom eerst zo’n nieuw matras gewoon een tijdje uit te proberen. Het duurt wel een week of twee, drie voor je aan een nieuw bed gewend bent. Voor je lichaam zich daarop heeft ingesteld. Een matras kopen moet je doen met een open vizier. Onder andere op het TotalFit matras mag je 14 dagen gratis proefslapen.

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.