Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras - slapen zonder rugpijn Terug naar blog overzicht

Matras - slapen zonder rugpijn

Op welk slaapsysteem krijgen mensen met rugklachten in iedere houding een goede ondersteuning? Met deze gedachte ontwikkelde René van Raemsdonck in België in 2000 het zogenaamde Dorso slaapsysteem. De fabrikant stelt dat het systeem speciaal is ontwikkeld voor mensen met rugklachten, bijvoorbeeld artrose. Het doel is alle mensen met rugklachten op een Dorsoo slaapsysteem te laten slapen.

Hydrolisch slaapsysteem van Dorsoo

Na veel research vond Van Raemdonck dat de nadruk bij een slaapsysteem op ondersteuning moest liggen. Vaak is de ondersteuning gericht op een bepaalde slaaphouding, maar Van Raemsdonck wilde dat er ondersteuning is bij iedere houding. Daarom ontwikkelde hij een slaapsysteem met hydrolyse pompjes.

Onder de lattenbodem zitten aan weerszijden dertien pompjes die met elkaar zijn verbonden. De druk wordt verdeeld door olie. Wanneer de ene lat omlaag wordt gedrukt, gaat de andere iets omhoog. Door de tegendruk ontstaat opwaartse ondersteuning.

De klant heeft de keuze uit verschillende koudschuim matrassen, soft of medium. Daarnaast kan men kiezen voor een aparte schouderzone in het matras.

Met inmiddels 8 Dorsoo centra in België is dit jaar het eerste Dorsoo center in Nederland geopend, dat moeten er 20 worden.

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er is 1 reactie

Anita Roza

op Vrijdag 03 februari 2012 om 11:58 uur


Ik raad iedereen de service van het bedrijf Waterbedservice Nederland aan, zij verzorgen al jaren mijn onderhoud van verschillende water en gelmatrassen in ons zorgcentrum.

De mannen zijn erg kundig, weten je snel te helpen en niet te vergeten: beleefd.

Raad ze van harte aan: http://www.waterbedservicenederland.nl/

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.