Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras - Waarom zijn traagschuim matrassen goed voor jouw gezondheid? Terug naar blog overzicht

Matras - Waarom zijn traagschuim matrassen goed voor jouw gezondheid?

De kwaliteit van slapen kan sterk afhangen van het type matras waarop je slaapt. Een perfect ondersteunend en comfortable matras zorgt voor een ongestoorde slaap tijdens de nacht. En een uitstekende nachtrust zorgt weer voor voldoende energy voor de komende dagactiviteiten.

Tegenwoordig is iedereen bezig met een snel en druk leven. Hierbij wordt het belang van voldoende slaap maar al te vaak genegeerd of zelfs over het hoofd gezien. Voor eenieder die niet geniet van een ongestoorde en voldoende slaap, vormt het traagschuim matras de ideale oplossing. .

Een goede nachtrust gegarandeerd

Traagschuim matras

Traagschuim matrassen zijn zodanig gecreeerd dat zij reageren op zowel het lichaamsgewicht als buiten lichaamstemperatuur (27/28 graden Celsius). Door deze unieke eigenschappen wordt de basis gelegd voor een perfecte nachtrust.

Het grote voordeel van een traagschuim matras is dat zij het vermogen hebben zich volledig aan de contouren en het gewicht van het menselijk lichaam aan te passen. Drukpunten worden hierbij tot een minimum teruggebracht. Het zijn juist deze drukpunten die voor veel beweging tijdens de slaap zorgen met als resultaat een onrustige en minder diepe slaap. Daarnaast zorgen traagschuim matrassen voor de juiste lichaamsondersteuning.

Niet voor niets wordt dit type matras maar al te vaak ingezet in ziekenhuizen en verpleeginstellingen.

Inmiddels is de keuze in traagschuim matrassen enorm. Het aanbod varieert van ultra goedkoop tot absurd duur. De volgende zaken dien je te betrekken bij jouw aankoopbeslissing:

  1. Geschuimd traagschuim met een open celstructuur is te prefereren boven gegoten traagschuim met een gesloten celstructuur, mede in verband met de ventilatie.
  2. Het traagschuim dient maximaal soepel te worden bij een temperatuur van 27/28 graden Celsius, het zogenaamde smeltpunt.
  3. Het soortelijk gewicht (SG-waarde) ligt tussen 50 en 65.
  4. Het traagschuim is ten minste 4/5 cm hoog in combinatie met een pocketveren kern en minimaal 6/7 cm hoog in combinatie met een comfortschuim of koudschuim kern.
  5. Het traagschuim kan alleen dienst doen als toplaag. Het material is niet geschikt voor de onderkant van een matras. Een matras waarbij aan 2 zijden traagschuim is aangebracht is niet aan te raden.

Je moet je dus goed voorbereiden voordat je tot een aankoop van een traagschuim matras direct overgaat. Een aantal internetaanbieders van deze matrassen biedt de mogelijkheid om thuis gratis proef te slapen. Dit kan onder andere bij Energy+ en MediActive matrassen.

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er is 1 reactie

Jos Peeters

op Woensdag 22 augustus 2012 om 12:37 uur


Wij wegen beiden tussen de 85 en 88 kilo
zijn beiden hoofdzakelijk zijslapers
welke traagschuim matrassen raadt U ons aan
met pocketvering of koudschuim
m.v.g. Jos

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.