Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras – Allergisch? De ClimaBest Protector biedt de natuurlijke oplossing. Terug naar blog overzicht

Matras – Allergisch? De ClimaBest Protector biedt de natuurlijke oplossing.

Vandaag heeft bijna een derde van de Nederlandse en Belgische bevolking last van één of meerdere allergieën. Dit is de helft meer dan tien jaar geleden en naar schatting zal het aantal de komende twintig jaar nog verdubbelen of zelfs verdrievoudigen!

Met Purotex technologie: active probiotica

De grootste oorzaak zijn de uitwerpselen van de gewone huisstofmijt. Immers, negentig procent van alle huisstofmijt (ca. 2 miljoen) bevindt zich in het matras en het kussen. Want daar is het warm en vochtig en kan hij zich voeden met huidschilfers. 

De ClimaBest Protector van Energy+ en MediActive matrassen biedt een definitief antwoord op de huisstofmijt. Vanaf begin maart 2012 zal deze unieke matras- en kussenovertrek verkrijgbaar zijn in Nederland en België.   

Volgens Peter Trompert van de redactie van Welke matras? “zorgt de ClimaBest Protector er voor dat 10 jaar lang de huisstofmijt uit de omgeving van het matras en kussen wegblijft. Niet met gevaarlijk chemische toevoegingen, maar op puur biologische wijze. Dus door gebruik te maken van de natuur . De stof van de matras- en kussenbeschermer is namelijk volgeladen met positieve bacteriën, zogenaamde probiotica. Deze probiotica, waarvan de zaadjes in microscopisch kleine capsules zijn verpakt, breken de allergie veroorzakende uitwerpselen van de huisstofmijt af.” 

“Door op het matras en kussen te bewegen worden de capsules open gewreven, zodat de  zaadjes vrijkomen en zich kunnen ontwikkelen tot bacteriën”, vervolgt Trompert zijn verhaal. “Die positieve bacteriën voeden zich met de eiwitten uit de uitwerpselen van de huisstofmijt. Het duurt tien jaar voor alle capsules zijn open gewreven.” 

“We leven nog altijd met de middeleeuwse gedachte dat alle bacteriën slecht zijn”, aldus Trompert. “Onterecht, want voor elke gevaarlijke bacterie leven er honderdduizend goedaardige vreedzaam in ons lichaam. De wetenschap is nu tot het inzicht gekomen dat we die goede bacteriën moeten gebruiken om de slechte te bestrijden.”

 

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.