Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras en lage rugpijn Terug naar blog overzicht

Matras en lage rugpijn

Lage rugpijn is erg vervelend, maar wordt meestal niet veroorzaakt door iets ernstigs. Oók niet als de pijn erg is. Het gaat bijna altijd vanzelf over. Slapen op een verkeerd gekozen of verouderd matras heeft negatieve gevolgen voor de lage rug. Pijn in de lage rug bij het opstaan is een belangrijk signaal dat het matras aan vervanging  toe is.  

Test een matras langdurig voordat u het koopt

Een matras dat geen goede ondersteuning voor de rug biedt versterkt een slechte slaaphouding, overbelast de spieren en helpt de wervelkolom niet in een rechte lijn. Zaken die lage rugpijn veroorzaken of verergeren.

Een matras dat zorgt voor zowel slaapcomfort als ondersteuning voor de rug helpt om lage rugpijn te verminderen en geeft de rug gedurende de nacht de gelegenheid om echt te rusten en te herstellen. Dus zowel de slaaphouding als het matras waarop men slaapt kunnen bepalende factoren zijn bij rugklachten of bij het verhelpen ervan.

Te veel mensen slapen nog steeds op een te hard matras of juist in een ‘kuil’. Het kiezen van het juiste matras voor slaapcomfort en ondersteuning voor de rug kan met het gevarieerde aanbod van matrassen op de markt tot een moeilijke keuze leiden. Voor mensen met lage rugpijn is het zeker waard om de tijd te nemen om het beste matras voor hun rug te selecteren.

Test een matras langdurig voordat u het koopt!

Probeer verschillende merken en hardheden matrassen uit. Wanneer mogelijk test een matras minimaal voor twee weken. Wanneer u met twee personen op een matras slaapt, probeer dit matras dan samen uit om er zeker van te zijn dat er genoeg ruimte is en dat het matras voor beiden comfortabel is.

Het is belangrijk om verschillende matrassen uit te proberen, omdat leveranciers matrassen met diverse hardheden en opdeklagen verkopen. O.a. de matras merken Energy+ en MediActive kunt u 2 weken thuis gratis uitproberen

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.