Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen - Slaaphouding effect op gezondheid Terug naar blog overzicht

Slapen - Slaaphouding effect op gezondheid

De positie waarin je slaapt kan je gezondheid positief maar ook negatief beinvloeden. 95 Procent van de mensen slaapt elke nacht in dezelfde houding.

95% van de mensen slaapt in dezelfde houding

Slaaphouding

Slapen op je zij met je benen licht opgetrokken helpt de vertering en blokkeert maagzuur. Helaas krijg je hier rimpels van omdat er meer druk wordt gelegd op de neus en kaak. Het voordeel van op je rug slapen is dat het gewrichtspijn zou verminderen omdat je gewicht gelijkmatig verdeeld wordt. Het nadeel is dat deze positie astma kan verergeren. Ook snurken rugslapers vaker dan buikslapers. Deze laatste groep doet dit juist niet maar tandenknarst weer meer.

Lepeltjelepeltje slapen waarbij je dicht tegen je partner aankruipt vermindert stress en bovendien versterkt het je relatie. De populairste slaaphouding is de foetuspositie. Dit is goed tegen lage rugpijn omdat je ruggengraat tijdens de slaap niet wordt samengeperst. Het nadeel is dat je van deze houding nek- en hoofdpijn kan krijgen. Dit is trouwens makkelijk te voorkomen met een goed kussen.

Er is helaas geen ideale positie met alleen maar voordelen...

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.