Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras - Wat je moet weten over het Tempur Original matras Terug naar blog overzicht

Matras - Wat je moet weten over het Tempur Original matras

De Consumentenbond heeft op 5 september 2011 de uitslag gepubliceerd van de traagschuim matrassen test 2011.

De M-Line Slow Motion VI en de Auping Vivo Visco werden als beste getest. Wij feliciteren deze merken met het behaalde resultaat.

Het Tempur Original matras was met een eindcijfer van 6,9 slechts een middenmoter. Van het bekende merk Tempur hadden wij toch een belangrijk hogere score verwacht. Zelfs het veel goedkopere Ikea Sultan Flokenes matras kreeg met een 7,1 een betere beoordeling.

De bevindingen van de Consumentenbond

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond met betrekking tot het Tempur Original matras?

Tempur Original Matras

Lichaamsondersteuning: 5,9

Opvallend is dat het Tempur Original matras slechts een 5,4 scoort op het gebied van lichaamsondersteuning van de rug. Op de lichaamsondersteuning van de zij scoort het matras met een 6,4 net een voldoende. Het gemiddelde op het gebied van lichaamsondersteuning komt dan uit op een 5,9. Op dit punt schiet het matras beduidend tekort volgens ons.

Drukverdeling: 7,7

Tempur benadrukt in haar reclame-uitingen de unieke drukverlagende eigenschappen van het Tempur materiaal. De drukverdeling van het Tempur Original matras wordt met een 7,7 gewaardeerd door de Consumentenbond. Op dit punt scoort het matras niet beter dan vergelijkbare matrassen. Van Tempur zou je op dit punt dus veel meer mogen verwachten is onze mening. Het Tempur Original matras is blijkbaar minder onderscheidend op het punt van drukverdeling dan de fabrikant ons wil doen geloven.

Bewegen op het matras: 5,6

Ook tijdens onze slaap kunnen wij niet zonder beweging. Immers door te bewegen herstelt de wervelkolom en worden de bloedvaten naar onze ledenmaten niet afgekneld. Voor het in bed kunnen draaien geeft de Consumentenbond slechts een 5,6 aan het Tempur Original matras. Op dit punt scoort het matras aanmerkelijk slechter dan haar concurrenten. Het M-Line Slow Motion VI matras krijgt bijvoorbeeld een 9,7 toebedeelt.

Stabilisatie: 5,5

Ook op dit punt komt het Tempur Original matras niet goed uit de verf volgens ons. Met een 5,5 blijft de beoordeling ver achter bij vergelijkbare aanbieders. Het Auping Vivo Visco matras krijgt een 7,7 op haar lijstje bijgeschreven.

Op het gebied van levensduur 7,8 en vochttransport 7,5 krijgt het Tempur Original matras geen betere beoordeling van de Consumentenbond dan vergelijkbare matras merken in de test. De hanteerbaarheid van het matras werd gehonoreerd met een jammerlijke 1,0. Het dagelijks opmaken van het matras lijkt daarom geen eenvoudige klus.

Conclusie

Op het internet wordt het standaard Tempur Original matras in de afmeting 80 x 200 aangeboden voor Euro 1.118,- . Veel geld volgens ons. Zeker voor een matras dat op belangrijke punten aanzienlijk beter zou moeten presteren. Of wij een koopadvies zouden geven? Na het lezen van dit blog kun je daar zelf het antwoord wel op geven. Overigens hoeft een goed matras volgens de Consumentenbond niet duur te zijn.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn 17 reacties

Casper van Vlaardingen

op Donderdag 03 november 2011 om 23:40 uur


Beste redactie,

Van jullie artikel ben ik wel geschrokken. Ik ben gisteren bij Ruwette geweest en stond op het punt om een matras van Tempur te kopen. Dat laat ik nu wel uit mijn hoofd. Wat dat betreft ben ik jullie en natuurlijk ook de Consumentenbond dankbaar.

Goed dat jullie er zijn! En nu op naar een beter en goedkoper alternatief. Wie heeft er een advies voor mij?

Grtz, Casper

Johan van Maaskant

op Zaterdag 05 november 2011 om 21:21 uur


Ik heb de test van de Consumentenbond gelezen. En inderdaad komt dit Tempur matras er magertjes vanaf. Jullie commentaar dekt de lading. Je denkt dus dat je een Mercedes koopt maar je krijgt een Opel geleverd.

Er is niets mis met de Tempur matras alleen past de prijs niet bij de prestatie. Veel te duur dus naar mijn oordeel.

Ria

op Dinsdag 08 november 2011 om 00:22 uur


Ik ben mij aan het orienteren. Is de Tempur Original matras de matras waar het allemaal mee is begonnen?

Hans van der Laan

op Donderdag 10 november 2011 om 15:17 uur


Hallo Ria,

Ik heb het nog even nagevraagd. De Tempur Original is inderdaad de matras waar mee is gestart. De omschrijving Original zegt het eigenlijk ook al.

Wel knap dat je een bedrijf weet op te bouwen met een matras die niet uitblinkt maar waar je een mega prijs voor moet betalen. Goede marketing. Dankzij de Consumentenbond en blogs zoals deze trapt niemand daar meer in. Tempur zal iets nieuws moeten bedenken.

Groeten, Hans

Marlies Knoppers

op Zondag 13 november 2011 om 14:03 uur


Tempur is een opgeklopt verhaal waar iedereen goed aan verdient. Laat je dus niet gek maken door de reclame maar kijk goed om je heen. Er zijn betere en goedkopere alternatieven op de markt beschikbaar.

Marlies

Richard van Genugten

op Donderdag 17 november 2011 om 10:22 uur


Ik slaap al jaren naar tevredenheid op een Tempur matras. Het lijkt mij dat een matras toch een persoonlijke aangelegenheid is. Ik zal nooit voor een ander merk kiezen dan Tempur. De testresultaten van de Consumentenbond kan ik dus niet bevestigen.

Groeten, Richard

Magda

op Maandag 28 november 2011 om 15:32 uur


Kan iemand mij wat meer informatie geven over de Tempur Cloud? Heeft iemand hier ervaring mee?

Jos van tongeren

op Donderdag 15 december 2011 om 17:46 uur


Slaap al jaren op de Tempur Original en heb nog nooit zo goed geslapen. Ik begrijp dan ook niets van dit consumentenbond verhaal en vraag me af waarop getest is. Op wat voor punten dient dit matras dan volgens jullie beter te presteren? Ik vind het in elk geval een heerlijk matras en zou nooit meer anders willen...

Gr, Jos

Slapers

op Dinsdag 20 december 2011 om 11:18 uur


Als jullie Tempur zo slecht vinden waarom adverteren jullie dan wel met nasa traagschuim matras? Misselijkmakende, zeer misleidende, website dit. Onder het mom van onafhankelijk een merk als Tempur te kijk proberen te zetten. Slaat helemaal nergens op. Geloof me, slaap al tien jaar op tempur. Dik tevreden mee. En hoezo is er iets met de levensduur? Die bras matrassen die aan de rechterkant van jullie site (jullie eigen matrassen dus) aangeboden worden kuilen gegarandeerd binnen drie jaar. Net als die rotzooi van Ikea.

Ronnie Terpstra

op Dinsdag 27 december 2011 om 23:34 uur


Volgens mij wordt Tempur niet te kijk gezet door dit blog maar door de Consumentenbond.

jeroen van duijnen

op Maandag 13 februari 2012 om 13:46 uur


ben al(lees goed) 2 jaar aan het zoeken naar een fatsoenlijke matras,heel lang gezocht naar ook dure matrassen auping,m-line, norma,pulman en er ook regelmatig een thuis gehad maar geen van die alle wordt het.Wat een vreselijke onzin om te zeggen dat tempur niks is!!!net als de anwb ook zon bedrog is is de consumentenbond ook zoiets,heb pas 2 tempur sensation 21 cm gekocht met schotelbodems en kan na 8 weken zeggen dit had ik 10 jaar eerder moeten doen.Niets verkeerd over andere matrassen maar bv m-line type 6 daar zak je zover in weg als je dit gaat testen op een zaterdag ligt dit geweldig maar veel te zacht voor elke nacht op te liggen.Deze heeft tempur ook,de cloud voor mij ook te zacht.De mensen moeten er ook eens bij zetten wat voor tempur ze kopen!1

Fabienne

op Woensdag 22 februari 2012 om 19:21 uur


Volgens mij heb je Tempur lovers en Tempur haters. In ieder geval kan ik zo een matras niet betalen. Er zijn op het internet gelukkig goedkopere alternatieven te vinden.

Caspar van Vliet

op Vrijdag 27 juli 2012 om 16:36 uur


Even mijn ervaring met tempur matrassen.

Ik heb destijds een hardere variant gekocht. Dit vond en vind ik nog steeds een heel vervelend matras. De schotelbodem die ik erbij heb gekocht was ik al snel zat. Ik heb als oplossing een plank op de schotels gelegd. Maar dat helpt ook niet. Ik blijf klachten in de onderrug houden. Jammer maar helaas. Heeft iemand de gouden tip voor mij?

Martijn

op Donderdag 29 augustus 2013 om 21:37 uur


@caspar heb je al geprobeerd om een eenmaal of tweemaal dubbel gevouwen handdoek op de plaats van je heupzone proberen te leggen onder je molton en je hoeslaken zak je ook minder ver weg!
Maar bij Tempur heb je 90 dagen omruilgarantie als je het matras en de bodem gekocht hebt.
Misschien moet je even langs de winkel gaan voor dit probleem er zijn namelijk ook stevige Tempur matrassen die ook nog eens in firm uitgevoerd kunnen worden.

Mvg Martijn

kurt

op Donderdag 22 mei 2014 om 21:25 uur


Ik en mijn vrouw hebben ons verleden jaar een Tempur cloud matras plus elektrische bodem aangeschaft.
Mijn matras was direct na aankoop een blunder. Ik rolde namelijk letterlijk uit mijn bed. Tijdelijke oplossing was dus de matras te draaien zodat ik tot tegen de matras van mijn vrouw, zeg maar in het midden van het bed belande. De wachttijd eer deze matras werd vervangen was gigantisch lang. Tweede probleem deed zich enkele maanden geleden voor. Mijn elektrische bodem werkte niet meer naar behoren en kraakte letterlijk de spuigaten uit. Twee keer kwamen mensen van Tempur langs met de uitleg dat enkel een nieuwe bodem de oplossing zou bieden. Een derde keer kwam er iemand langs, terug zonder nieuwe bodem en spoot op het bed een bus silicone(vet) die nu de oplossing bied. Wat ik zéér sterk betwijfel! U wilt de wachttijd niet kennen (denk maanden!) vooraleer men met deze oplossing kwam. Conclusie...De prijs //kwaliteit // service voor zo'n dure aankoop is absoluut niet voor verdere aanrading vatbaar. Bovendien vraagt een Tempurmatras gewenning wat bij de meeste mensen niet lukt of wat ze msch. na hun dure miskoop niet durven toe te geven. Wat mij betreft is dit mijn laatste aankoop wat Tempur betreft. Hopelijk ben ik u hiermee als Tempur-leek van dienst.
Mvg

Jeroen

op Vrijdag 08 augustus 2014 om 23:19 uur


Even zeggen dat ik tempur de hemel vind, heb net een tempur cloud matras in huis na 8 jaar op een original te hebben geslapen, ze zijn allebei van grote klasse, original is ietwat steviger of harder zo u wil en de cloud is gewoon de hemel op aarde, zo zacht als een wolk! Er zijn trouwens aanbiedingen in de outlet momenteel!
Slaapzacht!

John de Laat

op Woensdag 07 januari 2015 om 00:19 uur


Wij hebben een 2 pers. cloud 2000 verstelbare schotelbodem en een cloud matras gekocht. In de winkel op een normale (bruine) schotelbodem gelegen, maar de cloud op aanraden gekocht. Grootste miskoop van mijn leven geweest. Veel te duur bed, de ver stelbare schotelbodems zijnbgammel en kraken als ze niet omlaag staan. Diverse maal geklaagd, na bijna een jaar en een hoop chagrijn krijgen we nu als het goed is de standaard bruine. Ook matrassen vallen tegen. Op onze slaapkamer is het vrij koud, en als dan naar bed gaat moet met je lichaamswarmte die homp schuimrubber op zien te warmen, als het geen winter is, is het weer zweterig. Dus kortom : miskoop. Matrassen worden nu eindelijk ,gelukkig door de winkel omgeruild voor een ander merk.

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.